15. jan, 2018

Heja Åsa! #metoo, förändring nu, amnesti nu, trött i kväll

Så väldigt överraskande! Åsa Karlsson Björkmarker, socialdemokraternas första namn på kommunlistan och en lysande talare med stora kunskaper om det mesta avgår från alla politiska uppdrag. Har varit sjukskriven ett tag och är tröttkörd. Jag förstår henne efter att ha läst intervjun med henne i Smålandsposten. Men kommer att sakna hennes bländande inlägg i fullmäktige. Tack för vårt goda samarbete! Heja Åsa, du kommer igen – som det ena eller andra i samhällsdebatten!

#metoo- manifestationen i Växjö (och tror jag 19 andra städer i Sverige) blev en framgång. Vi var många, vi gick i långt tåg med våra facklor, vi lyssnade på tal och sång. Styrkan finns att förändra strukturerna. IST.s VD (tror jag han var) talade om hur ett företag kan göra för att skapa en god kultur där alla har plats. IST har 400 anställda, så det är en förebild i den företagsvärlden och ett bra grepp att lyfta den här dagen. Marie-Helen Eriksson, forskare på Linnéuniversitetet,  som alltid alldeles utmärkt att lyssna till. Nu går vi vidare och gör den nödvändiga förändringen, hemma, på jobbet, i skolan, i politiken, i media, i kulturen, i idrotten...

Haft väldigt mycket att göra några dagar. Ikväll besök av vän och afghansk pojke, som behöver bo någonstans. Får se hur det går. Trevligt att träffas vid köksbordet. Svårt att veta vad som är bäst för dessa unga individer som kastas hit och dit. Jag är lite novis på det området.

I morgon kommunstyrelsens arbetsutskott och sedan kommunstyrelsen. Jättemånga ärenden men få av dem lär vi vara oeniga om. Bibliotekets vänner har styrelsemöte och så har Elöverkänsligas förening i Kronobergs län en föreläsning av Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen på IOGT kl 18.30. Lång dag.

 Känner att jag nu ska bädda ner mig och läsa Hus & Hem.  

Carin Högstedt

180115

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

0724525559