11. jan, 2018

Provval riksdag/region, #metoo -manifestation, onda ögon, fåglar på kyrkogården, 65+ växer

Klockan är sju, tidningarna lästa, frukosten intagen, lite plock och så en blank dag och en lång lista på vad som ska skrivas denna dag. Som ordförande i V Kronoberg ligger det på mig att författa verksamhetsberättelsen. Det tar ett par arbetsdagar att gå igenom alla protokollen, ca 25 med arbetsutskottets och styrelsens. Läsa, välja ut det viktigaste. Som sagt: En lång lista.

Igår hade distriktsstyrelsens arbetsutskott möte för att skriva anställningsavtal med ny medarbetare och ta en hel del beslut. Men först skulle vi räkna rösterna i provvalet till riksdags- och regionlistorna. Det tog tid! Många medlemmar hade hörsammat möjligheten och noggrant rangordnat 15 på regionlistan och 10 på riksdagsdito. Vi skulle få ner alla siffror på ett excellark. Det tog 2,5 timmar för två av oss att gå igenom alla valsedlar till regionlistan. Provvalet är inte beslutande utan en VÄGLEDNING för valberedningen. Beslut om listorna tas 3 mars på års- och valkonferens i Rådmannen Alvesta. -Ja, den något tidsödande processen igår var dock värd besväret! Det tycker jag. Ledde till att vi får ha ett nytt arbetsutskott med de andra besluten i morgon eftermiddag. Det är många interna möten i dessa tider. (V) har snart kongress – 9-11/2. Kräver också möte med kongressombuden, som är: Janna Tisjö, V Alvesta, Maria Garmer, V Braås-Rottne, Mikaela Gross, V Uppvidinge, Robert Armblad, V Växjö med Morgan Karlsson, V Ljungby, Christer Persson, V Markaryd och Karl-Bertil Bertilsson, V Älmhult som ersättare.

SvD har haft några artiklar om hur gruppen pensionärer ökar i landet och vilken effekt det kan få på valresultatet. I en tredjedel av landets kommuner är minst en av tre väljare 65+. Socialdemokraterna sägs tjäna på fler äldre. De har sin styrka där och de äldre röstar. Vänsterpartiet och Miljöpartiet sägs förlora på fler äldre. Tja. Det beror väl något på vilken politik som förs för äldre av partierna? Min kamplust vaknar i motlut.

Drog igång valberedningsarbetet till V Växjös årsmöte 15/2. Vi ska ha val av styrelse. Tack och lov sa vi förra året att de som väljs 2017 ska räkna med att sitta över valåret också. Det funkar i stort sett.

På Gran Canaria råkade jag sätta mig på mina glasögon, som blev sneda. Gick till optiker med dem tillbaka i Växjö. Passade på att boka tid för synkontroll. Ser väldigt dåligt på ena ögat. Beror det på glasögonen eller mina ögon? Glasögon kan ju krackelera. Bra genomlysning. Ser uruselt på ena ögat. Har grå starr i. Remiss till ögonkliniken. Operation. Min ögonlocksinflammation har min optiker  en kollega som är expert på. Gick dit och fick en tid nästa vecka. Så det hände mycket tack vare att jag satte mig på glasögonen! Usch för att få starr, usch för alla ålderskrämpor. Jag erkänner; jag hatar åldrandets fysiska  konsekvenser.

Två gympass mot artrosen har jag genomlidit denna vecka. Ja, lidit är ju att ta i. Trevliga kompisar och sjukgymnaster om inte annat. Försöker göra de övningar jag tycker skulle kunna ha positiv betydelse. Cyklar t ex.

På söndag är det manifestation #metoo, Stortorget, Växjö kl 15.00. Bra initiativ!

Känns väldigt bra att ha en plats att gå till på kyrkogården, där maken L finns. Vi valde rätt plats i lugn sluttning och inte  mycket trafik.   Stora träd med många fågelholkar och så rododendron. På tre dagar såg jag trädkrypare, nötväcka och koltrast.

Nu ta itu med det som måste göras. Ikväll styrelsemöte med V Växjö.

 Positivt: Ny skrivare är inköpt. Min ”dataservicekille” gav mig råd om vilken jag skulle ha. Han kommer hit hem på onsdag och installerar den och gör lite annat. Vilken fröjd! Skrivaren är så liten så den kan stå på skrivbordet till skillnad från den tunga klump som stått under skrivbordet i ca 15 år.

Carin Högstedt

180111

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

0724525559 (privat)