26. dec, 2017

Maspalomas i sikte, julen snart slut, Fanny o Alexander, fåglar ute och inne

Julen nästan slut. Det är annandag. Drar lite av en lättnadens suck. Och drar till Gran Canaria i morgon bitti. Med mellandottern. Har bokat en vecka i närheten av öknen Maspalomas. Enkel boning. Blir nog bra – hoppas vädret är med oss. Sola, bada, vila, läsa, vandra är det som gäller.

Julafton i Gasslanda gick bra. Barnbarnen nöjda med sina julklappar, ja riktigt nöjda och glada. Även jag nöjd med – och överraskad  av – bok om radikala kvinnor i USA, 26 korta texter om dessa kvinnor som gjort stor påverkan på USA.s utveckling. Så hade barnen hittat fåglar (en stenskulptur av tror jag sparvuggla och tre trägäss). Roligt! Jag hade inte kunnat prestera något behov eller önskan, men fick ändå lite fynd från nätauktioner. Samlar nämligen på fåglar. Nämner också scarfen från Hermés, Paris, med fåglar på, köpt på auktion i Braås av mittendotterns särbo, som visste att jag blivit förtjust i den på visningen i höstas. Bortskämd är jag.

Igår ensam hemma och ute med (V)äxjös kommunnytt i några timmar. Nästan klar med de sex hundra jag har på min lott. Utrist väder men ändå rätt skönt både att gå och cykla. Satte mig sedan och började se Fanny och Alexander på TV. Har sett den förr som biofilm men kanske inte denna långa variant. Intressant att se de här numera gamla, och skickliga, skådespelarna och också inredningen i det överdådiga överklassiga  hemmet. Levande ljus överallt, precis överallt, och ingen verkade bry sig om brandfaran. Tänkte jag på under julavsnittet.

Ska nu packa och även ha julfika för alla de närmaste i eftermiddag.

God fortsättning!

Carin Högstedt

171226

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

0706214959

0724525559