8. dec, 2017

Cider med Rosie, Sjöstugans camping, Ett land att besöka, panik - var är visakortet?

Hemma efter två dagar i Stockholm med SKL-konferens om besöksnäringen och träff med nätverket för offentliga organisationer som verkar för att utveckla besöksnäringen. Deltog som ledamot i Destination Småland AB, helägt av Region Kronoberg,  och reste med VD Anna Sjödahl och Ingemar Swalander (M), vice ordförande i bolaget. Trevligt ressällskap och en hel del intressanta föredrag och inlägg. Huvudnumret var utredningen ”Ett land att besöka”, nyligen klar. Britt Bohlin presenterade den 409 sidor långa SOU.n med 50 konkreta förslag som ska underlätta för besöksnäringen och göra den mer hållbar. Upplägget påminner mycket om landsbygdskommitténs förslag med sina 75 förslag för landsbygdens fromma. ”Ett land att besöka” ska ut på remiss till regioner, vissa kommuner och organisationer.

Det andra huvudnumret och roliga avslutningen på dagen var utdelning av Stora turismpriset 2017. 17 regionalt nominerade aktörer fanns på plats med utställning och alla fick diplom och blommor. Från Kronoberg var Sjöstugans Camping i Älmhults kommun. Där finns plats för tält men även stugor, lägenheter, hotell, vandrarhem – alla möjligheter och gott om aktiviteter. Vann priset gjorde en innovativ konsthall, som jag just nu inte kommer ihåg var den finns. Lät mycket intressant i alla fall.

Det frestar på att gå upp 4.30, speciellt som jag vaknade 3.30, för att komma iväg till Stockholm. Så jag avstod middag igår kväll och tillbringade kvällen i total avkoppling på hotellrummet med SvtPlay. Såg Grotesco-avsnitt som jag missat plus Granchester (kanske felstavat) senaste delen och så – filmen ”Cider med Rosie” som jag aldrig tidigare lyckats se. Den är väldigt fin!

Torsdagen var stressig och slutade i panik. Mitt visa-kort fanns inte när jag skulle betala frisören! Letade frenetiskt, svor och försökte minnas vad jag gjort med kortet senast. Lyckades till slut komma på att jag betalat i en P-automat. Glömde jag ta ut kortet? Inte omöjligt. Jag träffade en bekant som jag pratade med samtidigt som jag betalade. Eller tappade jag det på mammografin (efter P-automaten), när jag tog fram körkortet för att logga in mig? Vet inte. Kom hem, kontaktade banken och spärrade kortet. Då hade det gått bortåt ett par timmar sedan P-automaten, så hur mycket hade någon hunnit handla för? Men nej, inte ett öre hade rörts!  Nytt kort på väg. Fick låna pengar av dotter så jag hade lite i Stockholm. Slutet gott.

Ha en skön andra advent!

Carin Högstedt

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

tel 0706214959

0724525559