17. nov, 2017

Gamla plastbåten, vaccinering, företagsklimat, försvar mot våld utan våld, sjöliv, provval

Fredag eftermiddag och tänker laga god middag och ha det skönt ihop med katterna. Hektisk vecka som varvats med politiska möten och träffar med värderare av lägenhet och lösöre inför bouppteckning. Gått bra men är psykiskt påfrestande. I morgon kommer maken L.s bror Göran  och systerson Johnny och hämtar vår båt, en ca 20 år gammal plasteka med el-motor. Det gick hål i botten på den för två år sedan och den har sedan dess funnits i svärsonens händer i Gasslanda. Har lagats. Nu ska den till Kolsjön i Västergötland, där bror Göran har en liten ö med en liten fiskestuga på. Suverän lösning! På Ön i Kolsjön har maken L och jag tillbringat många semesterveckor och helger, helt underbart, omodernt till max. Kajkat runt på sjön, vandrat på mossarna, fiskat, badat, Kommit vintertid när isen lagt sig. Vadat genom ett sund på ”baksidan” av Ön med tunntunn is, som skar in i benen – allt för att uppleva friden där. Enda värmekällan brasa i öppen spis. Nu får vår båt guppa mellan fastlandet och Ön. Som sagt; suverän lösning.

MEN när jag tänker på den tiden när maken L och jag åkte runt på Helgasjön och Toftasjön så fort vi kunde vara lediga, campade på olika öar, badade, rodde - för våra motorer har aldrig varit bra - upptäckte kanaler, såg en mink bada, upptäckte Galtö med fiskgjusar på, landade i Öjaby och köpte glass, SÅ är det tungt. Det är slut med den epoken. Det har det varit i flera år egentligen. Men nu är det så definitivt och så slut. Usch ja. Allt har ett slut.

Skrattade gott åt Ove Sävermans krönika på Namn och Nytt i DN idag. Den heter ”Nog inte gravid” och handlar om precis det jag gjorde igår: Uppsökte min vårdcentral för influensa- vaccinering. Ja fullt så roligt som Sävermans vårdcentralbesök var det inte, men det är ett tillfälle, då en träffar sina grannar och andra i närområdet! Det är alla vi som inte listat oss själva utan fått oss Hovshaga tilldelat, vi som inte övergav Hovshaga när det från att ha varit landstingsdrivet blev ägt av Capio. Vi ses på gratisvaccinationen och det är väldigt trevligt. -Nä, jag har inte haft någon reell anledning (mer än möjligen ideologisk) att byta vårdcentral. Tycker det fungerar och att jag gärna vill ha koll på att det gör det. Det går bra att komma dit med åttans buss dessutom. Eller cykel.

Mötet i onsdags kväll med Jonas Sjöstedt blev jättebra, stort, intressant, många nya ansikten och unga! Drygt 225 trängdes, folk satt till och med på golvet. Jonas avslappnad, resonerande om klassklyftor och vad det gör med oss människor och samhällsutvecklingen. Men i opinionssiffrorna ligger vi stilla, visserligen på en högre nivå än förra valet, men stilla.

I övrigt interna möten, distriktsstyrelse – kongressombudsval förbereds, liksom provval till region- och riksdagsvalen. Mycket att tänka på. Beslut om nyrekrytering till politisk sekreterare till regiongruppen och valombudsperson. Idag hela förmiddagen regiongruppmöte med 1,5 timme med Eilon Fransson, Svenskt Näringsliv, som gav oss en rejäl info om företagsklimatet i länet och speciellt Växjös. Mycket bra genomgång, frågor och svar! Vi planerade också några studiebesök, diskuterade Region Kronobergs organisation ur demokratiperspektiv. Den långtgående delegationen till tjänstepersoner gör att politiken får mycket information, men tar få beslut. Inte det enklaste att ändra på den kulturen, men nödvändigt, anser vi.

Avslutade vår turné på torsdagseftermiddagarna igår på Samarkand. Summa sex torsdagseftermiddagar har vi delat vårt budskap till stressade kunder på väg från jobbet till hemmet med mat i kassarna. Nu gör vi uppehåll. Har haft tur med vädret men igår inte roligt; kallt och duggregn.

Partikamrat Eva-Britt Svensson och jag har nu lämnat in ytterligare en motion med anledning av #metoo-rörelsen. Vi upprepar ”feministiskt självförsvar”. Fått nej innan, men kanske #metoo fått några i fullmäktige att tänka om??? Båda motionerna ligger på www.vvaxjo.se.

Nu – till spisen och laga mat!

Trevlig helg!

Carin Högstedt

171117

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

tel 0706214959 (funkar just nu)

0724525559