14. nov, 2017

Glashus, skrytbygge, stadshus, folkligt engagemang, ridsport, jämställdhet

Smålandsposten har en omröstning om den styrande majoritetens (M+C+L+KD+MP) förslag till nytt kommunhus på nätet. Lite skojfriska men seriösa alternativ att välja på. Gör gärna det!

Partipolitisk omröstning idag i kommunstyrelsen om kommunhuset. Nio röster för nya huset, sex mot och för att vara kvar i det nuvarande kommunhuset. Fem S, en V. SD ej där utan representerades av en L. Stora debatten kommer i kommunfullmäktige 21/11. Folkets engagemang i frågan är mycket stort!

I övrigt lugnt arbetsutskott på förmiddagen, styrelse på eftermiddagen, artrosskola och styrelsemöte med Bibliotekets Vänner. Vi slutplanerade vårens författaraftnar och var även inne på hösten. Summerade den gångna hösten som mycket bra publikmässigt med nöjda författare och stor och intresserad publik.

Besök av mellandottern ikväll. Vi åt oss mätta på smörgåsar och Åsedaost. Det är dotterdotter som fått mig att köpa denna 38 % feta ost med mild smak. Hon äter nämligen bara den osten. Nu har jag själv blivit begiven på Åsedaost och övergett Falbygdens prästost 17 %! Trodde jag aldrig kunde inträffa!

Väldigt bra studiebesök på Bergunda ridskola igår! Så trevliga tre personer som representerade ridklubben och så bra information. Vi var sex personer ur V.s kommunala grupp som gjorde besöket och lärde oss och  informerades om nya idéer om utvecklingsmöjligheter för ridsporten. Japp!

I morgon kommer Jonas Sjöstedt till Växjö! Kl 18.00 öppet möte på IOGT, Sigfridssalen, Vattentorget 1, Växjö. Välkomna! Jonas talar och svarar på frågor fram till 19.30. Ska passa på att tacka honom för att han kom till och talade på begravningsakten för min make L 2/10. Fick inte tillfälle då.

Dagens telefonkuriosa; tog som jag numera gör varje kommunstyrelses arbetsutskott upp telefonproblemen. Den som ringer min kommuntelefon får upptagetton eller ett meddelande att vederbörande ringt fel nummer! Jag berättade att förra veckan fick jag hux flux två normala samtal via telefonen men sedan samma elände igen. Nu började Malin, S, och Anna, M, att mixtra med min telefon. De hittade en knapp med  symbolen ”månen” som var intryckt. Betyder ”stör ej”. Jag har varit på IT-avdelningen otaliga gånger och de har gått igenom mina inställningar och ansett att där är inget fel! Jag själv är lyckligen okunnig om månen och har aldrig tryckt in denna knapp. Dessutom är det fler som har haft och har samma problem. Alla kan väl inte av misstag tryckt in ”stör ej”??? Hur som helst; Ikväll går det att ringa till 0706214959. Det kommer signal!  Jag kollade nyss. Totalt absurd historia alltihop.

Carin Högstedt

171114

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se