3. okt, 2017

TACK, JÄTTETACK!

Dagens blogg är ett stort, jättestort TACK till alla som uppmärksammat Lennarts bortgång på något sätt: Alla 220 som kom till begravningsakten igår, alla som har skänkt bidrag till Operation Smile, VI-skogen och även Läkare utan gränser. Det blir många barn, födda med gomspalt, som kan bli opererade och få ett liv som andra. Det blir många träd i östra Afrika, vid Victoriasjön, där träden planteras för att ta befolkningen ur fattigdom.

TACK alla talare igår, Eva-Britt Svensson, Charlotta Svanberg, Bo Frank, Kajsa Högstedt, Lennart Beijer, Sofie Littorin, Jonas Sjöstedt, Göran Värmby! Suveränt bra med olika perspektiv på Lennarts gärningar, uppdrag och person. Sofie, begravningsentreprenör, talade för mig. Alla jag talade med – och det var många av de 220 – sa att det var mycket bra tal, med värme. och som gav både skratt och tårar.

TACK alla som kom denna måndagsförmiddag. Noterade en kvinna jag inte alls kunde placera. Hon sa efter akten att hon städar åt Region Kronoberg. ”Lennart pratade med oss”, sa hon. Alla partier var där, många ur ideella sektorn och de sociala företagen, självfallet många partikamrater, latinamerikaner, tyska vänner, släkten, grannar... Tänk att Foro Latinamericano Växjö skickar kort och tackar Lennart för hjälpen under de svåra åren då de kom som flyktingar från bl a Chile efter militärkuppenkuppen 1973! Lennart var då anställd som ombudsperson på Vänsterpartiet Kronoberg och visst – det var många möten och mycket engagemang från hans och partiets sida liksom övriga progressiva Växjö.

TACK alla som skickat blommor till mig, som skrivit på minnessidan, som skickat kort och brev, som skrivit om vad Lennart betytt för dem, för Kronoberg och Växjö, för samhällsutveckling, för förnybar energi! TACK ni som formulerat minnesord i tidningar –senast  idag i SvD av fem partikamrater från olika håll i Sverige.  

TACK till Bladhs begravningsbyrå och speciellt Sofie som gjort ett mycket bra arbete och gett oss goda råd in i det sista för att få en värdig begravningsakt. Det blev så fint! Ja, jag tycker det själv. Jag är helnöjd efter att ha varit nervös. Inte en skrapning i högtaleriet, musiken på sekunden, bildspelet – allt funkade perfekt. Ytterst proffsigt. Lokalen också perfekt - rymd, luft, vacker!

TACK till er alla barn, barnbarn, syskon till Lennart och till mig som stöttat och hjälpt, haft idéer om utformningen av begravningsakten. TACK till alla jag mött under de gångna veckorna som erbjudit hjälp och sällskap så fort jag vill!

Ja, när jag läser det som skrivits  om Lennart, om hans engagemang för humanism, rättvisa, klimat och solidaritet, så får jag hopp om mänskligheten. Orden är inte bara fina, de uttrycker en längtan efter en annan och bättre värld.

-Hur jag mår? Jag vet inte faktiskt, det är fortfarande overkligt att maken L är borta för evigt. Insikten kanke kommer som ett klubbslag rätt som det är!? Har tagit ledigt idag genom att lämna förhinder till alla möten (just idag fullt dag och kväll). Men det är inte hållbart vardagsliv för mig. Mår bättre om jag har fullt upp. Tagit itu med min telefon som tutat upptaget när någon ringt i över en vecka. Efter besök på IT-avdelningen, så går det att ringa mig igen. Besökte också kyrkogården, Skogslyckan, där Lennart ska vila så småningom. De vackra blomsteruppsättningarna som fanns med i kyrkan igår, finns till höger om kapellet. De ligger samlade en bit in för den som vill se.

I morgon ska jag umgås med barnbarnen hela eftermiddagen, sedan möte med V Växjös valledning.

Carin Högstedt

#hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

tel 0706214959