20. sep, 2017

Begravningsakt, minnesböcker, sorg och tårar, tomhet

Helt överväldigad av alla brev, kort, SMS, mail, blommor, alla vänliga ord från vänner och bekanta i hela Sverige! Det är ju inget en dagligdags tänker på, detta att ett aktivt liv i en mängd sammanhang och föreningar, skapar så stort nätverk. Som någon skrev; Lennart blev inte så gammal men han hann med mycket mer än de flesta.

Har inte tackat alla som hört av sig personligen ännu. Och kanske kommer jag att missa en del. Men enormt mycket tack för de varma orden, för uppskattningen av Lennart oavsett partifärg, för alla goda tankar på mig och de närmaste. Det hjälper oss igenom det som vi ska igenom. Går inte att ducka.

Alla är välkomna till begravningsakten, som nu är bestämd. Det var inte enkelt att hitta en dag som passar de flesta av oss nära, men nu är det klart;

Måndag 2/10 kl 9.30, Ulriksbergskyrkan i Växjö. Det är en borgerlig begravning i kyrklig miljö. Platsen är vald för vi tror den passar i storlek. Den är fin och denna kyrka hyr ut till profana sammankomster. Begravningsakten slutar i kyrkan. Bara de närmaste samlas för lunch efteråt.

Annonser kommer i slutet på denna vecka i Smp, Borås tidning och SvD, precis som Lennart skulle velat. Det finns möjlighet att skriva i minnesböcker i Region Kronobergs reception på Nygatan i Växjö och partilokalen i IOGT-huset, Vattentorget 1, Växjö.

De organisationer Lennart helst och mest stödde med bidrag var VI-skogen och Operation Smile.

Jag trodde jag var någorlunda förberedd för Lennarts bortgång, eftersom vi levt med diagnosen obotligt i mer än tre år, men så är det inte. Det vet ju alla som gått igenom den här processen att det går inte att förbereda sig. Först chock, sedan en obeskrivlig tomhet, så definitiv. Återigen: Tack för allt stöd! Det lindrar.

Har säkert glömt en del uppgifter i den här bloggen. Märker själv att jag är väldigt disträ. Men jag återkommer. Använder bloggen för jag vet att den når många som jag vill nå.

Carin Högstedt

170920

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

telnr 0706214959

Har bara det telefonnumret. Ett annat som florerar på nätet går till en av mina döttrar.