30. aug, 2017

Sjukhusdagar, MUCH, David mot Goliat, elevhälsa, Trafikplats Fagrabäck

Omtumlande dagar med maken L på sjukhuset sedan i lördags. Nu ska jag i alla fall hämta honom i eftermiddag och försöka upprätta en hanterlig vardag. Vi trodde att han skulle komma hem idag, så jag har frigjort mig från produktionen av (V)äxjös Kommunnytt, med senaste nytt från kommunfullmäktige igår. Det var för övrigt en David och Goliat-föreställning, där vi fyra ordinarie ledamöter hade övriga mot oss i ett antal ärenden. ”Trafikplats Fagrabäck” var största ärendet och viktigaste för att här togs ställning för stora utgifter och utsläpp, som inte går att omintetgöra när betongen väl ligger där. (SD) röstade med oss – eller mer rätt de som sitter på SD-mandat och var närvarande. En av dem är utesluten ur partiet och en annan visade sig sent på dagordningen lämna partiet men ha för avsikt att sitta kvar på platsen. Då hade jag avvikit för att besöka maken.

(V) hade tre motioner – alla handlade om tillgänglighetsskapande åtgärder, tillgänglighet till arbete, till hjälpmedel och om en handbok för att underlätta för kommunens anställda och förtroendevalda att tillgängliggöra kommunens alla tjänster och miljöer för personer med funktionsvariationer. Tjurigt värre att få igenom. Luktade ”ni ska inte tro att ni kommer med något nytt” lång väg. Tur att inte vi i (V) är sådana! Vi drar oss inte för att berömma (M), om de gör något vi tycker är bra eller ger ett upplysande svar på en interpellation. Ja, eget beröm... men det är faktiskt sant.

Avdelningen positiva nyheter: 1. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCH) flyttar till Växjö. Bra! Den här regionen behöver verkligen dylika arbetsplatser. 2. Jag var rastfadder på Sandsbro skola häromdagen. Träffade och pratade lite med en nyanställd socialpedagog. De var två nya socialpedagoger på skolan, berättade den kvinnan jag pratade med. Hon hade själv mycket neuropsykiatrisk kompetens. Dessa två förstärker elevhälsan. Bra! Skolan har 460 elever på låg- och mellanstadierna.

Hinner inte skriva mer idag. Ska till sjukhuset, träffa läkare och få hem maken L.

Växjö 170830

Carin Högstedt

www.varhog14.se

www.maqt.se

@hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se