20. aug, 2017

Röd lördag, dialog, folkomröstning, amnesti nu! TV-serier, söndagsgöra

Använder nu SVTPlay så gott som konsekvent. Funkar tillfredsställande med ipaden ute på altanen i bekväm korgstol. Sett bra deckarserier, Ett fall för Vera och Saknad – aldrig glömd, den senare helt superbra.

Varje fredag kl 16.00 Storgatan i Växjö, det som kalla Speakers corner,  kommer nätverket ”Vi står inte ut” att ha opinionsträff för alla som på olika sätt verkar för att de afghanska ungdomarna INTE ska utvisas till en ytterst oviss, osäker, farlig, otrygg, dödsfarlig tillvaro. Det finns en human lösning: Amnesti nu!

Efter Dädesjö marknad (förra bloggen) blev det ”Röd lördag” i Växjö, vilket sammanföll med Karl-Oskardagarna, en folkfest som ordnas av Cityhandlarna och innehåller kommers, musik, utställningar och lite politik. Såg att (S) var ute med sitt röda tält. (V) hade sin röda lådcykel med kaffe och info. Blev mycket bättre än jag vågat hoppas. Trodde det skulle vara för tjockt med folk på Storgatan. Det var mycket folk men inte för mycket. Det gick bra att dela ut flygblad och vi hade gott om samtal med nya idéer. Trafikplats Fagrabäck mest diskuterat. -Var kan jag skriva mitt nej till rondellen? var en typisk fråga. Vi får ordna en ”lokal folkomröstning” nästa gång vi är  ”på stan” för dialog med folket. ”Rondellen” är alltså tänkt att bli trafikplats med tre rondeller!

Idag jobbat så gott som oavbrutet med att skriva, minnesanteckningar från möte, nyhetsbrev till distriktsstyrelsen, insändare... I morgon ska vi rastfaddrar på Sandsbro skola visa upp oss för nybörjarna. Sedan ska (V)s kommunala grupp göra besök på vårdboendet Sjöliden i Braås, där vi börjar med lunch. Därefter blir det företaget Benders, som tillverkar takpannor. Vet inte så mycket mer. Aldrig varit där. Efter Benders blir det Braås Ponnyklubb och säkert samtal om ridsport, jämställdhet och rättvis fördelning av stödet till idrott och fritid. Sedan är det inte slut utan vi sätter oss i Braåsgården och har vårt månatliga gruppmöte där. Braås skola skulle vi också besöka, men det var en olämplig dag – första skoldagen, så vi skjuter det till senare i höst. Då blir det besök på Volvo också, kommunens största privata arbetsplats.

Carin Högstedt

170820

#hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se