12. jul, 2017

Fuck cancer, Fareeda, rehabilitering, bistånd, grillad med bröd, från solparasoll till regnskydd

Kallt och blåsigt idag men nu på kvällskvisten aningen sol och lugnt. Grillat korv med barn och barnbarn. Solparasollen från igår blev snabbt regnskydd när det började regna mitt i grillningen. Blev bara några droppar.

Besöket på onkologen gick bra. Maken L.s värden bättre och behandlingen fortsätter. Tack och lov. Gick med lättare steg därifrån. Tog en vända på rea och fick en hel påse kläder för lite pengar. Passerade salutorgets onsdagsmarknad. Såg kopia på ett par byxor jag köpt på någon marknad för flera år sedan och som är underbara hemmabyxor. 80 kr och ett par nya blev mina! Turen höll i sig; behövde bara vänta två minuter, så kom bussen!

Funderar på om Region Kronoberg skulle kunna öppna klinik för Fareeda och hennes likar som jag skrev om igår. Alltså alla dessa kvinnor som hållits och hålls som sexslavar av IS i olika delar av Syrien och Irak, som kan bli fritagna eller rymma. Och som inte accepteras av sina familjer och släkt, eftersom de blivit våldtagna och får skulden för den grymma behandling de utsatts för. Eller annan region? Eller riktat bistånd? Den feministiska regeringen bör fundera på det. Kanske gör det? Tyskland har tydligen ett program för just rehabilitering av dessa stigmatiserade offer. De är många.

Carin Högstedt

170712

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se