9. jul, 2017

Soldyrkan, 10-årskalas, Almedalstalen avklarade, 10 storlommar på rad,

Samtliga Almedalstal lyssnade på liksom även recensenterna efteråt, som är det roligaste. T ex Per Gudmundson (SvD) och Ulf Bjereld (S), idag efter Anna Kindberg Batras (M) tal, som inte var förutsägbara någon av dem. Talet var däremot rätt förutsägbart. Mycket bra att hon tydligt sa till Nordiska Motståndsrörelsens figurer, som häckade i ett hörn under talet: ”Åk härifrån, Sverigehatare”!

Jimmie Åkesson (SD) gjorde sitt bästa för att ta sig ännu längre in i stugvärmen, bl a genom att upprepa ”Det moderna folkhemmet” som de ska skapa, otaliga säger otaliga gånger. Det blir så enkelt när sjukvården ska få en kolossal förbättring samtidigt som de ska regera med (M), som ska sänka skatterna…

Födelsedagskalas igår, för barnbarn 10 år. Tyvärr fick vi fika inomhus. Det var inte bästa vädret denna födelsedag. Men lyckan var stor över presenterna: Fiskegrejer, morakniv, shorts och tröja, hudlotion och handkräm, böcker, böcker och prenumeration på Kamratposten plus ny cykel. Alla de närmaste var där, ca 15 personer och det blir många presenter till flickan, som börjar bli stor.

På förmiddagen åkte jag runt i skogarna hemomkring och delade (V)s sommarflygblad i små byarna. Trevligt. Vi beställer 2 000 till har vi bestämt.

Fick ett gott erbjudande från partiet centralt igår: Förvalsturné med Jonas Sjöstedt till hösten och V Växjö är en av tio organisationer som tillfrågas om vi vill arrangera ett möte med Jonas. Och inte bara ett möte utan två gånger ska ha komma till samma orter. Självfallet vill vi det!

Idag såg vi minst tio storlommar i Toftasjön. Kan ha varit elva. Det betyder att de har en träff från flera sjöar i närheten. Hör de ropen på långa avstånd eller hur får de fatt i varandra? Inbyggd rutin?

Kall och trist förmiddag men nu kommer solen mellan molnen. Växjö hittills sist i solligan, så det gäller att vara snabb på solstolen, när det väl händer.

I morgon ska jag få reda på hur läget är för min dator (se tidigare blogg om kraschen) och släktforskningen.

Carin Högstedt

170709

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se