30. jun, 2017

Frid o fredsvandring, Galleri Garaget, VDFF, Bergveckan, konstutställning IOGT

Tröstlöst väder: Regnskurar, stark blåst, 13 grader. Igår sådan vind från sjön att tomatplantan, som är jättefin och med många blommor, vek sig. Jag band upp den till en pinne. Sedan flög hela krukan iväg på altangolvet. Blåser det inte väldigt mycket nuförtiden?

Utflykten till Vena socken med dotter flyttades till tisdag nästa vecka. Ägnade gårdagen åt administrativt politiskt arbete. Tog bort en massa flaggade mail, en del från 2015, och inte så aktuella längre. Läste ut ”Hetta” av Jane Harper, som vännen Lotta Svanberg tipsat om. –Ja, mycket bra och tänkvärd! Undrar om hon skrivit mer? Ska ta reda på.

Idag en tur med tre partikamrater (och en liten dotter till en) med sommarflygbladet till Åryd, Furuby, Risinge, Ingelstad. Meningsfullt och gick bra trots regnet. I morgon börjar Bergveckan och det är vernissage på Galleri Garaget mellan Berg och Tolg. Hemmamatch med Växjö DFF och Frid- och fredsvandringen träffas i Spjutaretorp kl 11.00, något som planerats i månader. Maken L ska inviga en konstutställning på IOGT, Vattentorget i Växjö.  Svärson fyller år. Mycket som händer just 1 juli. Jag väljer att besöka Galleri Garaget, sista året som den utställningen äger rum. Det hinner vi efter invigningen av konstutställningen. Kanske hinner vi även se matchen. Galleri Garaget har i år måleri av Lena Selander, Göteborg och skulpturer av Göran Wassberg, Stockholm. Intressant ska det bli att ta del. Loppissugen också. Bergveckan innefattar minst en loppis. Ja, finns att göra. Har en artikel på gång inne i huvudet. Men är lite för för-d på många saker för att skriva just nu. Se t ex min förra blogg.

Från Afghanistans flyktingministrar kommer vädjanden till Sverige att inte utvisa fler till Afghanistan. De har inte möjlighet att ge ett värdigt eller säkert mottagande. Vad svarar den svenska regeringen?

Carin Högstedt

170630

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se