21. jun, 2017

Sammanträdesfritt, idrottsarenor, jordgubbar, SRF, sommarflygblad

Per cykel in till kommunhuset på förmiddagen. Trevligt möte med Eva (C) och tjänsteperson Helén. Planering av tillgänglighetsarbetet till hösten och diskussion om utvärderingen av den rätt nya organisationen: De två samverkansråden, tillgänglighetslinjen, direktmötena med tema tillgänglighet.  Hemåt på cykeln, som nu gått några mil, distansmätare installerad. På vägen delade jag de sista (V)äxjös Kommunnytt i två HSB-områden. De få människor som var hemma och ute mitt på dagen var mycket trevliga. En man visade sig kunna vår adress i huvudet. Han har arbetat på posten. Vi pratade om våra respektive lägenheter, HSB och byggda ungefär samtidigt. Båda nöjda och glada över att bo i markplan på äldre dar.

Stannade vid COOP, rätt svett i värmen, köpte jordgubbar och det första jag gjorde äntligen hemma var att äta somrig lunch, jordgubbar i youghurt. Nu är det mötesfritt och ledigt! Endast ett möte nästa vecka och hela juli är kalendern tom på politiska sammanträden. Men sysslar gärna med politik även i juli – brukar få ihop både motioner och insändare. Sedan har vi i vänsten i Växjö kommun fått till ett sommarblad – ett Sommarkommunnytt, vikt A4! Det är under tryckning nu och kan delas hela tiden fram till mitten på augusti. Jag fick idén i vintras och nu är den förverkligad av tre nya i vår kommunala grupp! Jag är lycklig över detta. En ska ju ändå röra på sig och kan ta det när det passar.

Härlig eftermiddag på altanen. Läst Hus & Hem. –Ja, tittat på bilderna i alla fall. Igår sex möten på raken och ganska spak när jag kom hem. Bland annat en träff med SRF, synskadades riksförbund. Vi följde upp det vi iakttagit när vi var på stadsvandring med SRF häromsistens. Bra genomgång av stolpar i vägen, illa parkerade cyklar, trottoarpratare och möjliga förbättringar av våra beteenden och gatumöblering för att underlätta för synskadade att ta sig fram utan olyckor. Som vanligt konstateras att förbättringar för synskadade leder till förbättringar för alla människor.

På kommunstyrelsens arbetsutskott fick vi en bra redovisning av de stora idrottsföreningarnas ekonomi, de som har byggt arenorna med lån från kommunen. Vi fick också belysta de avtal om kommunens hyra av arenorna, som inte används fullt ut eller i ett fall mycket lite. Fortsättning följer om detta. Två V-motioner inom funktionsnersättningsområdet avslogs. I ett fall rakt av och i ett annat med ett mer inlindat avslag. Det senare handlar om att använda en modell från Skellefteå som går ut på att anställa studenter som gått ut särgymnasium med vettiga villkor. Som ersättare kunde jag inte yrka, men motionerna kommer att passera kommunstyrelsen och fullmäktige.

Nu är maten färdig och jag slutar skriva. Ska njuta av en vacker försommarkväll.

Carin Högstedt

170621

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se