18. jun, 2017

Brf Sågverket 30 år, glad cykel, LSS, medborgardialog, bostadsbrist

Växjö DFF vann matchen igår med 5 – 0 mot Östersund! Hade gärna varit där, men nu hade vi fest i bostadsrättsföreningen samtidigt. Vi firade 30 år och såklart att maken L och jag ville vara där. Vi har ju bott här hela tiden! Makalös tur med underbart sommarväder, god mat från grillen på ”udden” vid bastun, mycket svår tipspromenad och trevliga grannar.

Innan dess ”röd lördag” på Storgatan med många samtal precis som i fredags, då vi också var ute med flygbladet, (V)äxjös Kommunnytt. Samtal om LSS och hur det kan vara att ha en dotter som är 30 år, som blivit fråntagen sin assistans och som mamma måste besöka varje natt. I ett års tid har detta pågått. – Vad händer i kommunen? undrade hon. –Ja, vad händer? Inte var det någon stor fråga i budgetdebatten fastän konsekvenserna av det som sker med förändringen av LSS är att ansvaret ligger hos kommunen. Vi som över huvud taget talade om LSS och hur människor fått sin frihet och vardag sönderslagen var vänsterpartister. Lite idéer till att pressa partierna på svar om hur de ser på LSS och framtiden kom vi fram till under samtalet. Som parti måste vi driva tillgänglighetsfrågorna och LSS ännu bättre.

Annat som kom upp i dialoger var den orättvisa pensionärsskatten, den inhumana utvisningen till Afghanistan, bostadsbristen och det faktum att tokmånga ungdomar/vuxna bor kvar hemma. I fredags ett envist strilande regn, igår sol och glada människor. I fredags gjorde jag slag i saken efter en tids funderingar på ny cykel. Nä, ingen elcykel utan en helt vanlig treväxlad cykel med rätt absurd dekoration. Grön och lila med blommor och blader. Jag valde mellan denna och en sådan som jag haft de senaste 15 åren och som nu åker till Atrium (socialt företag), där de åstadkommer underverk med cyklar. När jag såg att det bland blommorna står skrivet ”Karin i Rio de Janeiro” (!?)så var valet avgjort. Noterar att cyklar inte kostar mer än för 15 år sedan.

Badsäsong igen. 19-20 grader igår i vattnet. Och nu kommer solen fram.

Carin Högstedt

170618

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se