28. maj, 2017

Vattenbrist, Vårstad, dialogmöte på stan, VDFF-vinst igen, mycket cyklande och varmt

Maken L dragit fram vattenslangen, ett par hundra meter kollektiv slang som tar vatten från sjön. Härligt att kunna få lite liv i växtligheten här. Slangen räcker inte till allt, så jag fyller vattenkanna och vattnar för hand också.

Vilka vackra dagar det varit! Så bra att många människor var lediga  torsdag och fredag med strålande sol, i alla fall här i Småland och Växjö. ”Vårstad” i Växjö i denna helg med mycket underhållning och kultur på gatorna och på innergårdar. Väldigt mycket folk igår och vi i vänstern delade nya ETC-tidningen och (V)äxjös Kommunnytt, bjöd på kaffe och pratade med många flanerare.

Sedan till ”Myran” och Växjö DFF mot IFK Kalmar. Började bra med mål av DFF, men snabbt kvitterat av IFK och sedan rätt segt, tills i förlängningen då DFF gjorde mål och därmed vann den matchen också. Eva-Britt Svensson och jag satt envist i den brännande solen. Partikamrat Håkan föredrog skuggan. Det var varmt, det var verkligen varmt att cykla långa vägen från ”Myran” och hem. Jag var helt slut och orkade knappt pilla i mig den goda maten som maken L lagat till. Sov bra och tidigt uppe och i sjön. Simturerna blir längre och längre. Vattnet idag är 20 grader varmt. Riktig sommar i maj! Har väl hänt förr, men det jag läser om vattenbrist i Sverige är oroväckande. Vilken planering har kommuner med fler när vattnet sinar för många människor och djur? Det borde Växjös kommunstyrelse diskutera. Vi där är krisledningsnämnd också.

Kommunstyrelsen ska i alla fall få info om de stora idrottsföreningarna ekonomiska situation, de som äger arenor på Arenastaden. Och även ska de avtal vi har med dem ses över. Minst sagt märkligt att kommunen har avtal om mängder med timmar att använda, som inte används! Vi betalar hyra för lokaler, som inte används! Som sagt; på fråga så, jo, det kommer till kommunstyrelsen endera veckan.  Kanske på tisdag? Har ännu inte tittat på kallelser till kommunstyrelsen och arbetsutskottet på tisdag. Får bli efter karateföreställningen, som vi ska gå på i eftermiddag. Ena barnbarnet i Gasslanda tränar karate och nu får föräldrar och mor- och farföräldrar chansen att se vad de lärt sig sedan förra avslutningen.

Kommande vecka är det vandring på stan med SRF, Synskadades riksförbund. Det är också Pride Älmhult, som en del från Växjö, bland andra undertecknad, tänker delta i. För övrigt lär det bli en vecka med budgetöverläggningar och korrekturläsning av texter. De styrande M, C, L, KD, MP presenterar sin budget på tisdag. S+V några dagar senare.

Lupinerna har slagit ut. De finns i stor mängd bredvid min cykelväg och nu ska saxen med så jag kan plocka några med mig hem. Hundlokor och lupiner – så vackert!

Hade inte tid att lyssna på MP-kongressen mer än marginellt. Det som sas där om trafik, infrastruktur och bilismen stämmer mycket dåligt med den Trafikplats Fagrabäck som planeras i Växjö och försvaras av MP. Eller missuppfattade jag något?

Carin Högstedt

170528

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se