26. maj, 2017

VDFF, SAIK, ETCVäxjö, Ryttartorpet, folkliv, Röd lördag, mikroplaster, rött o grönt, treårsfest

Premiär för ETC Växjö! Första numret kommit till lokalen på Klostergatan 9 i 5 000 ex för utdelning. Cyklade in till stan i fantastiskt fint väder. Vi var ett tiotal entusiaster som spred oss med det fräscha exet och jag ägnade en timme åt att dela ut på Storgatan. Gick bra. Första gången jag var inne i lokalen. Så perfekt för bokcafé, möten, föreläsningar… Öppnar i sommar. Idag bara depå för tidningen.

Läste tidningen väl hemma igen. Helt OK! Lidia Svensson är detta nummers ledarskribent. Hon är fritidsledare, journalist, HBTQ-engagerad växjöbo sedan 10 år. Lidia är en av fyra ledarskribenter, med lite olika politisk färg, röda och gröna. Det lokala innehållet är en intervju med fristadsförfattaren Nadia Tariqi, som nyligen kom till Växjö och Fria ordets hus, en artikel om en kandidatuppsats på Linnéuniversitetet om Storgatan i Växjö och ett reportage om mikroplasteroch konstgräsplaner och där får V-motionen om mikroplatser och plastpåseeländet utrymme. Med mera. Bra om behovet av alternativ till ”dinosaurier och troll” i mediautbudet av Lars Edqvist! Han har jobbat på flera tidningar i Växjö i en annan tid, när det var kamp om nyheterna och fullt på presskonferenser. Releasefest i eftermiddag, men jag står över den. Eventuellt tar maken L en tur till stan, delar ut och går på fest.

Fest var det igår – hela dagen firades Julia 3 år med besök av familjen här hos oss först med lunch, försiktigt bad i sjön, försök till metfiske och besök på lekplatsen. Nioårige Kasper L var mycket intresserad av fiske. Så åkte både vi och Julias familj ut på landet, till familjen Högstedt i Gasslanda, där bonuskusinerna väntade ivrigt. Dit kom även farmor till Julia, dotter till maken L samt två syskon till honom plus min äldsta dotter. Vi fick plats på verandan alla 15, tårtorna var goda och solen sken. Barnen lekte vattenlekar och sprutade vatten på varandra och vuxna med vattenspridaren (har egen brunn). På kvällen grill här hemma med maken L.s syskon och Julias farmor. Varmt hela kvällen. Tack till alla som bidrog till en jättefin födelsedagsfest och speciellt till Camilla, som fixat presenterna på Kreta och slagit in dem i vackra paket! Det senare är inte min bästa gren.

I onsdags kväll var V Växjö värdar på Ryttartorpet, som ligger vid Helgasjön, ett jättefint ställe dit folk gärna cyklar på onsdagskvällarna för då är det program. Musik av olika karaktär plus lite annat och sponsorerna (värdarna) bjuds på kaffe och våffla samt får presentera sin förening. Ca 150 i publiken denna första kväll för denna säsong. Hit kan alla komma och delta. Det är inga krav på att köpa något eller entréer. Många i publiken är pensionärer. Vi var fem V-partister som höll i värdskapet, delade ut information och pratade med folk. Jonas kom på vår nya cykel, som jag inte beskriver i detalj, den ska upplevas. Den innehåller många möjligheter, lyser röd och drivs med el. Ryttartorpet kan bli en tradition varje år för V Växjö. Vi sponsrar en god sak och vi får en trevlig kväll utan större åthävor. Eva-Britt Svensson höll talet som presenterade vår partiförening, kort och engagerat.

Började dagen med tidigt bad. Vinden har vänt och vattnet var faktisk betydligt kallare än förra veckan. Kom snabbt upp efter några simtag. Uppfriskande kan en kalla det.

I morgon har V Växjö röd lördag. Det betyder ett par timmar på Storgatan med flygblad, nya cykeln, kaffe och dialog. Därefter på fotboll med partivännen Eva-Britt – Växjö DFF spelar hemma. Innan dessa händelser fotboll på Brinkvallen här i vår stadsdel Sandsbro där dotterdotter spelar i SAIKlag. Och sommarvädret fortsätter! Syrenerna doftar och pilfinkarna är glada. Skäggdoppingen passerade på morgonen. Räknade till minst 10 ungar.  

Ha en skön helg!

Carin Högstedt

170526

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se