23. maj, 2017

Sju möten på raken, val 2018, vindstilla, vardagspolitik, stadsodling

Vindstilla kväll. Humlor. Fågelkvitter. Äntligen hemma efter sju olika möten denna dag. Varmt.

Trevligt igår på EKO-backen, stadsodlingen mitt i Växjö, som firade biologiska mångfaldens dag. Var med en stund och tittade på olika slags insektsbostäder, som en kan göra själv för att stötta mångfalden. För att nämna något i utbudet på EKO-backen en vacker kväll. Så till V Kronobergs distriktsstyrelse, som var trevligt och tog beslut om tidsplan inför valet 2018, viktiga datum som när vi tar beslut om listor till region och riksdag. 3 mars  blir det.

Denna dag började med möte med facken, sex olika fackförbund, fullt med folk i lokalen och det var S och V som bjöd in. Det är en tradition inför varje budget i Växjö kommun och numera är det skilda möten med de styrande respektive oppositionen. Det var ett givande möte idag. Mycket av det som framfördes bekräftar mina egna intryck av läget. Fick en hel del idéer om vad som kan drivas.

Därefter gruppmöte inför kommunstyrelsens arbetsutskott och så själva arbetsutskottet. Jag var inte tjänstgörande och kunde inte yrka. Var inte så mycket att haka upp sig på heller. Men V-motionen om ”bostad först” kommer vi att yrka bifall till i kommunstyrelsen. Information om alla nyheter inom arbetsmarknad, som nuvarande regering kommit med. En hel drös. Fick klart för mig att nästan en miljon i statsbidrag till sommarjobb i Växjö kommun gäller 2017. Gott så.

Så möte på lunchen med S om budgeten. Köpte en smörgås uppe i kommunhusets kafé för att döva hungern. Fick lite tid som gick till att svara på brev från medborgare. Därefter till partiexpeditionen för möte med valledningen i Växjö kommun, första mötet med den valledningen inför nästa val. Bestämde datum för beslut om kommunala listan. Det blir 15 februari. Och mycket annat ventilerades. Börjar bra, tycker jag. Nya i denna grupp ifrågasätter gamla traditioner som att ha valstuga på Storgatan. Vi konservativa vinner dock. Det blir både valstuga och nymodigheter.

Tillbaka till kommunhuset och nytt möte. Nu kommunala gruppens arbetsutskott. Gjorde nytta vi också. Nu började jag svikta i koncentration och cyklade till biblioteket och köpte en smörgås. Sista mötet var med en boförening som vill bygga ”bogemenskap”, en form av kollektivboende. De vill träffa alla partier, för de har visserligen positivt beslut från fullmäktige med fler församlingar men har stött på patrull i verkställighet. Fyra trevliga personer från föreningen informerade mig och partikamrat Örjan. Diskussion om mångfald i boende och äldres behov av gemenskap och därmed livskvalitet.

Cyklade hem i bara tunn kofta. Nu är Toftasjön spegelblank och solen skiner fortfarande på andra sidan sjön. Ska njuta en stund till. I morgon till Ryttartorpet. V Växjö är värdar för kvällen. Ska bli intressant. Jag har bara varit på dessa ryttartorpskvällar någon enstaka gång och inte som värd.  Ska bli intressant.

Carin Högstedt

170523

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se