21. maj, 2017

Mycket med fåglar, premiärbad, grill i gräset, komposten, val 2018

Syrenerna har slagit ut. Starar här, men tornseglare är det ont om. Deras svischande i luften hör intimt till sommaren. Maken L piggare (blodtransfusionen?) och har badat flera gånger i sjön. Jag premiärbadade igår efter intensiv dag i 28 graders värme. Dessutom drog jag igång grillen igår kväll. Det är mitt göra. Fast först välte jag den på gräsmattan och det digra innehållet sedan förra sommaren spred sig. På sätt och vis tur, för nu blev grillen ren och fin. Jag hade aldrig fått till en grillbädd med gamla kolen och askan i.

Lite kyligare idag men så vackert. Kl 8 cyklade jag ut med ca 500 (V)äxjös Kommunnytt. De var slut efter två timmar och 40 minuter. Sedan iväg till Blomsterlandet – känns som om jag bosatt mig där – för presentplantor till mellandottern. Jättenöjd med det jag hittade. Så åkte maken L och jag till Eke och dottern med plantorna och satt på altanen och drack te. Skönt och så vackert i byn! Maken L jobbat med komposten, jag har rensat ogräs och tagit några varv med handgräsklipparen. Granne undrade varför jag inte använder motorgräsklipparen, som vi har i föreningens förråd. Och inte vet jag. Jag har aldrig klippt med motorgräsklippare i hela mitt liv. Ska överväga att börja.

Igår i det intensivt vackra och varma vädret hade V.s kommunala grupp utbildning. Vi höll till i kommunhuset. Jag måste säga att jag kände mig upplyft, trots all missad sol, när jag cyklade hemåt. Vi hade kommit framåt i framtagandet av lokala profilfrågor inför val 2018! Roligt! Mer om det tänker jag inte avslöja här och nu. Och vi är inte helt färdiga.

I morgon distriktsstyrelsemöte med V Kronoberg bland annat. Har gjort dagordningen i eftermiddag. Den är mer än en A4 lång. Sedan inget möte förrän i augusti.

Mycket på gång i veckan, som även innehåller helgdag och firande av mitt bonusbarnbarns treåriga födelsedag. Det blir fest här i Sandsbro och i Gasslanda, där kusinerna finns. På fredag första numret av ETC Växjö – det ska delas på stan och så är det releasfest! På lördag har V Växjö så kallad Röd lördag på stan och efter det så är det hemmamatch Växjö DFF, som ska ses. Mycket att se fram emot – trots allt. En dag i taget och pilfinkarna är trevligt och nöjt sällskap här på altanen. Maken L köpt ny mat till dem.  En ensam kråka går runt här i gräset. Kan vara (se långt tidigare bloggar) den halvtama som blivit frisk? Nä, nu spånar jag hej vilt.

Carin Högstedt

170521

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se