24. mar, 2017

Vårdagjämning, sommartid, penséer, klimat, fikon o oliver

Underbar dag då jag av olika skäl blivit ”ledig”. Röjt på altanen. Befriat fikonträdet från säckväven och se, den lever! Olivträdet är utflyttat och vid liv efter en vinter inomhus. Kollade väderprognosen. Ser lugnt ut. Någon köldgrad nattetid får de tåla. Rumsgranen är också ute idag, men ska inte ha under 4 grader, så den får vara inne på nätterna tills vidare.

Fick stor röjlust och rensade upp en säck med torr fjolårsväxtlighet. Dammsög altanen på dessa eviga löv som blåser in. Åkte till stan och köpte penséer, som nu är planterade. Har ersatt torr ljung. Kom på att det är mars bara. Snön skulle kunna ligga djup. Det gjorde den när jag var barn i trakten av Oskarshamn. Det snöar extra mycket där, har jag läst, ett slags mikroklimat. Frågan är vad blommor i mars tyder på för klimat.

När jag ändå var i stan, så passade jag på att köpa tidig födelsedagspresent till en av döttrarna. Hon behöver den nu! Överraskade henne på jobbet. Så riktigt roligt och 10 grader, blå himmel och ensamma kanadagåsen på plats. Ska laga lite middag och äta ute. Sedan meditation. Maken L varit i Karlstad och är på väg hem med tåg och många byten. På uppvägen till Karlstad igår en osannolik färd med förseningar och byten av fordon. Tacksam att jag avstod partiträffen i denna stad. Usch för förseningar mitt i nätterna! Eftersom hela partiträffen handlade om trafik och infrastruktur, så fanns det färskt exempel på hur det inte fungerar.

Självfallet anslöt sig även distriktsstyrelsen igår till undertecknarna av #vistårinteut! Smålandsposten idag fortsätter skriva om de ensamkommande barnen och nu vad som händer med dem i Afghanistan. Skrämmande. Skriv under för amnesti!

Trevlig helg!

Carin Högstedt

170324

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se