11. mar, 2017

Vacker lördag i Växjö, städning nödvändigt, krigets vardag, överlevare

Mellolördag men framför allt väldigt vackert väder! La märke till att det var gryningsljus kl 6 på morgonen. Skönt. Fick energi att städa. Mycket nödvändigt. Alla mattor kom ut i friska luften och maken L dammsög, jag torkade inte alla men flera golv. Haft barnbarnen med föräldrar här i eftermiddag, Spanat efter lökarna jag satte i höstas. Märkligt att inte snödropparna visat sig. Men här och där är liv på väg upp ur jorden. Blir spännande för jag har glömt vad jag grävde ner var.

Bra i SvD idag om krigets vardag i Syrien. Trots mer än 300 000 dödade, halva befolkningen på flykt och ett land i ruiner, så finns det överlevare som tror på en ljus framtid! Ja, de gifter sig till exempel. En flicka med 70-procentiga brännskador har överlevt och fått ett nytt ansikte. Hon är glad. När hon blir stor vill hon bli lärare. Tack för det reportaget direkt från Syrien Gunilla von Hall och Lars Pehrson! Människan är inte bara ond och våldsam. Det vet jag och alla andra, men vetskapen sviker mig ibland. Då känns tillvaron som ett svart och meningslöst hål.

Detta blir en kort blogg. Ska ägna hushållet lite mer uppmärksamhet och unna mig en stund på altanen. Ännu så länge plusgrader.

Carin Högstedt

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se