4. mar, 2017

66 undersköterskor på en VD, distriktsårskonferens, ordförande igen, svanar över sjön

Så är Vänsterpartiet Kronobergs årskonferens tillända. Temat var Det är vår tur nu. Bakom det finns faktum som att en svensk VD i ett storbolag tjänar lika mycket som 66 undersköterskor. Och varje månad tjänar män i snitt 4 200 kr mer än kvinnor. Temat är starten på en kampanj för rättvis fördelning.

För två år sedan avgick jag som distriktsordförande efter sju år på den posten. Nu är det dags igen, ansåg valberedning och ombuden. Vice ordförande är Janna Tisjö från Alvesta. Dagen flöt på med god närvaro, god vegetarisk mat på Rådmannen i Alvesta och en hel del nya medlemmar som ombud – en del för första gången på en årskonferens som ju har sin egna liturgi. –Nä, jag hade inte tänkt att återvända som distriktsordförande, men nu är det så och jag ska göra bästa möjliga av det under en period. Mina kamrater i distriktsstyrelsen är erfarna och kompetenta till max och så några nya med förhoppningsvis fler perspektiv i bagaget.

Partistyrelsens representant, Susanne Björkenheim, från Malmö, talade väl och intressant. Bakgrund som fackligt aktiv. Bra dag. Intensivast diskussion om regionfrågor, (vård, hyrläkare) och bostadspolitik, bostaden som mänsklig rättighet, så långt borta från dagens Sverige.

Nu lite vila inför morgondagens stadsvandring och inläsning av handlingar till arbetsutskott och kommunstyrelse plus pressmeddelande från årskonferensen med mer. Ute iskallt regn. Två svanar flög över Toftasjön i morse. Men prio 1: Träffa barnbarnen, om de inte är upptagna av sina aktiviteter hela dagen. Det är simning, fotboll, karate och dans, som upptar deras fritid.  

Carin Högstedt

170304

@hgstedt

www.123minsida.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se