20. jan, 2017

Oinspirerad, lat, rastfadder, grävmaskiner, AKB, M+SD, krutdurk, julljusen brinner

Mycket har skrivits och sagts om det moderata utspelet igår. En påtagligt stel Anna Kinberg Batra (AKB) bytte spår igen. Nu ska regeringen fällas med hjälp av SD. Visst rör sig moderaterna åt höger med AKB vid rodret. Det har varit tydligt. Men nu tog de ett steg till. Som en V-partist twittrade: ”Det känns avigt men jag saknar Fredrik Reinfeldt”. Frågan är hur länge det dröjer innan moderata samarbetet med (SD) på nationell nivå blir modell för den lokala nivån? Känns främmande men det är ju mycket som för ett år sedan kändes främmande för svensk politik, som nu är vardagsmat. Och idag installeras Trump. Omöjligt, otänkbart – sa vi många av oss. Och nu sitter vi där med krutdurken som president.

Var rastfadder idag på Sandsbro skola och fick se hur vardagen ser ut efter branden. Det är grävmaskiner överallt. Paviljonger ska upp med det snaraste. Bra avstängningar med staket, så barnen är skyddade, men rätt som det är kommer en grävmaskin in på fria delen av skolgården. Och en varuleverans. Det pågår väldigt mycket bygg- och grävarbete. Jag pratade med personal och de gör sitt bästa för att ha koll på barnen i en bökig miljö. V 8 ska paviljongerna/barackerna vara klara. Studerade grävmaskinisternas smarta byten av olika skopor och verktyg, för att ösa sand och bryta sten tillsammans med några barn.

Haft gott om tid flera dagar för att GÖRA saker. Till exempel montera ner julsakerna, adventsljusstakar, sortera foton, läsa, svara på mail. Men väldigt lite blev gjort. Måste tydligen känna mig jagad för att ta itu med vissa göromål. Nu fredag eftermiddag och lugnt. Maken L kommer hem från två dagar i Göteborg. En middag ska väl kunna bli lagad i alla fall!

Carin Högstedt

170120

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se