12. jan, 2017

Landshövdingen heter Ingrid Burman, kungsfåglar, snöblask, verksamhetsberättelse p g, kvällsmöten

Lågtryck, snöblask, snuvigt. Men gläder mig åt att samtidigt se domherre, steglitsar, kungsfåglar kring fågelmatarna här hemma. Trodde kungsfågel var flyttfågel och misstrodde det jag såg, men visst är det kungsfåglar, flera stycken, Sveriges minsta fågel.

Jobbar hemifrån med kommunala gruppens verksamhetsberättelse. Rätt roligt göra och faktiskt nyttigt med sammanställning av det som gjorts, diskuterats, skrivits.

Gjorde avbrott för lunch på Café REKOmmendera på Norra Esplanaden. Gott vegetariskt, fairtrade, ekologiskt… Drivs av socialt företag. Det är skönt att sätta sig, veta att det är nyttig mat på alla tänkbara sätt och slippa välja. Det är en rätt med mycket varierat salladsbord. Jag hade stämt träff över lunch med vännen Farhad som jobbar på Noaks Ark och har gjort sedan starten i Växjö för drygt 20 år sedan. Jag var med på invigningen av Noaks Ark, som då låg i en villa på Kungsvägen. Jag minns det som en solig dag, försommar, trevligt och start för   en meningsfull verksamhet. Farhad bekräftar; det var sommartid.

En annan sak att vara glad för: Landshövdingen i Kronoberg är utsedd och heter Ingrid Burman. Vilken överraskning! Bakgrund i riksdagen för (V), kan tillgänglighetspolitik och sociala frågor, drivande. Det blir bra för Kronoberg. Senaste hon var i Växjö (som jag känner till)var som ordförande för HSO, handikappförbundens samarbetsorgan. Vi bjöd in för att tala om tillgänglighetspolitiken och kampen för att bristande tillgänglighet skulle bli diskrimineringsgrund. Det är några år sedan. Det har ju faktiskt gått framåt med det. Grattis Ingrid Burman och Kronoberg. Återigen en drivande kvinna som landshövding!

Rätt lugn vecka men möten varje kväll – men inte i morgon fredag! Skönt. Det är inomhusväder och invirad i filt-läge.

Carin Högstedt

170112

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se