8. dec, 2016

Hjärnkraft, julmys, Skåres, politiskt kafé, rastfaddrar, omväxlande, klockan ringer

Satt klockan på ringning halv fem. Inte så kul, men det går. Möte i Stockholm. Lång dag detta med mycket varierande inslag – från lunch med vännen Lotta Svanberg, trevligt och gott, till möte med alla rastfaddrar och skolledningen på Sandsbro skola. Vi gick igenom ordningsregler och mycket annat. Start i januari med pedagogiska initiativ på lunchrasterna låter jättebra. Personal ska hålla i det. Då blir det lättare för två rastfaddrar att uppmärksamma det som händer på skolgårdens stora område.

Därtill möte på Skåres konditori, politiskt kafé. Jajamensan, det blev mycket prat, på engelska och svenska. Studerande från U Kingdom, Amanda, som jag haft mailkontakt med, kom. Engagerad i Labour men nu boende i Sverige ett par år för en masterexamen. Trevlig bekantskap. Plus flera andra, som vi inte kände tidigare. Nästa kafémöte är 17 januari. Samma tid, samma plats på ett obyråkratiskt Skåres. Kan bli en följetång.

Därifrån till föreningen Hjärnkrafts julmys ute på Vallviksvägen på Teleborg. Jag börjar känna människorna i denna lilla förening efter att ha suttit ordförande för deras årsmöten ett par gånger och blivit stödmedlem.  Stort politiskt intresse och mycket humor. Jag fick mina fiskar varma beträffande färdtjänsten. Det nu halvåriga bokningssystemet fungerar inte. En person berättar om hur hen åker runt i stan i timmar och missar bokade tider. Det kallas samåkning. Jag sa som det var att det är Region Kronoberg som har hand om det numera, men det är ju självfallet inget vettigt svar på hur det kan få vara på detta sätt. Jag måste komma på något sätt att få saken upp i ljuset. De som är berörda har ju givit upp eller har inte orken att påtala att det inte fungerar. Väldigt nyttigt att träffa Hjärnkrafts idoga människor. En gäst var för övrigt en person som arbetar med rehabilitering. Det var Benny, en av pojkarna i en grannvilla där jag bodde i början på 70-talet, jämnårig med en av mina döttrar. Så roligt!

Det kan tyckas att jag har mycket intressant och omväxlande liv och det är sant. Jag kan dock meddela att jag är mycket trött just nu och rädd att inte vakna när klockan ringer. Så därför: God natt!

Carin Högstedt

161208

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se