21. nov, 2016

Upptäcktsresande i kommunen, tillgänglighetsmotion, Noaks Ark, huvudvärk och snorig

Genomförkyld, huvudvärk. Men hemma vid 16-tiden och satte mig ute en stund. Ja, det är plus 7 grader, ganska vanlig sommartemperatur på midsommarafton (2016 undantaget). Underbart att följa skymningen. På en halvtimme kolsvart.

Bra dag trots förkylning. Träffade riksdagsledamoten Tomas Eneroth på Noaks Ark tillsammans med Malin, Elli, Conny och Kasia – alla på något sätt involverade i Noaks Ark, i riksstyrelsen eller verksamheten i Växjö. Vi pratade naturligtvis om nerskärningarna av statsbidraget till Folkhälsomyndigheten och de folkrörelser som arbetar mot HIV m m. Bra samtal! Vi (anställda och styrelse, riksstyrelsen) kan på olika sätt påverka så att inte halveringen av bidragen får alltför drastiska konsekvenser. En tidsfrist skulle hjälpa avsevärt. Ska göra vad vi kan på alla nivåer.

Började mellan möten och samtal arbeta med en motion om tillgänglighet, egentligen en upprepning av en V-motion från 2014, som avslogs. Ska fullfölja i morgon. Det måste fram en plan för tillgänglighetsarbetet! That´s it.

Ägnat eftermiddagen åt att tillsammans med partikamraten Atti Andersson sprida (V)äxjös Kommunnytt i Åryd, Furuby och Risinge. Går som smort – vi har gjort det många gånger. Hittar dessutom nya småvägar och brevlådor och uppskattar båda dessa exkursioner på landsbygden. Det politiska arbetet kan vara tradigt, men inte dessa utfärder i en kommun som en tror sig kunna utan och innan, men det finns fler vägar, fler hus, fler kossor att upptäcka hela tiden.

I morgon kommunstyrelsens arbetsutskott. Inga sensationer direkt. Bra att Länsstyrelsen vill utöka naturreservatet på Hissö. Bra att det uttryckligen sägs att vattenskotrar är förbjudna där. Men i praktiken? Vattenskotrar är inte tillåtna någonstans i Kronoberg mer än i farleden mellan fastlandet och Bolmsö. Men i verkligheten kör de som bara den och påverkar fågellivet negativt och även människolivet med den höga ljudnivån.

Testade att ge katten Sally medicin ihop med kattmat. Hon vägrade. Vår andra katt, Tassi, åt upp istället. Knepigt att få i katter något de inte vill ha. Hoppas maken L kommer hem snart och hjälper till.

Carin Högstedt

161121

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se