6. nov, 2016

Presidentval, den samlade högerpopulismen, kommunal möbelrenovering

Söndagskrönikan i DN av Björn Wiman alldeles utmärkt läsning om val i USA och presidenter: ”Politisk dårskap får oss att glömma både förflutet och framtid” är rubriken. President Nixon var även han ett dåligt presidentämne, kolerisk, konspiratorisk och antisemitisk. Så inget nytt under solen. Wiman citerar Joyce Carol Oates: ”Vissa av oss överlevde Nixon. Kan vara bra att komma ihåg” har hon skrivit den gångna veckan. Ett val av Trump är kanske inte världens undergång, fast det känns åt det hållet.

Läser Johan Ehrenbergs ledare i Dagens ETC 4/11, ”Börsen förstör framtiden”. ”Börsens pengar går inte till att skapa jobb eller nya nödvändiga investeringar, börsens miljarder är i princip bortkastade och svävar runt i sitt eget casino”. Visst skulle pensionspengarna kunna användas till investeringar!? Johan Ehrenberg är i Växjö på onsdag 9/11 kl 19.00, IOGT, Vattentorget i Växjö. För den som vill höra Ehrenberg lägga ut texten om klimat, börsen och Sveriges ekonomi, ta tillfället i akt. Jag missar tillfället på grund av annat möte, men läser det han publicerar i Dagens ETC med stort nöje.

Lugn helg med lite skrivarbete gjort plus insändare till Smp om kommunens planer på att starta egen möbelrenovering fast flera sociala företag sysslar med just det. Vad är poängen? Atrium – vi, maken L och jag- har lejt dess snickarverkstad att laga och måla möbler m m. Blir hur fint som helst. Detsamma gäller Macken som lagat trädgårdsstolarna och annat. Röda Korset fick köksmöbeln och de renoverar, målar och säljer vidare. All ska cirkulera och de här företagen förstår sådant. Atrium sysselsätter personer med psykiska funktionsvariationer.

Gräsligt väder med regn, snö, hårda vindar. Fått vinterdäck på bilen genom besök i Gasslanda hos svärson, dotter och barnbarn plus ytterligare dotter. Däcken förvaras i ladugården. Svärsonen ställer upp och byter däcken. Tog liten omväg på hemvägen och köpte ägg i en helt annan ladugård. Första gången jag är där, men troligen inte sista.

Europas samlade högerpopulister på Grand Hotel i Stockholm! Bland annat ska de dela ut ett ”frihetspris” till Václav Klaus, som på beskrivningen i Dagens ETC 4/11 verkar vara som klippt och skuren för ett pris i detta sällskap: Homofob, rasist, som kallar syriska flyktingar för ”lycksökare” är bara förnamnen.

Lagom arbetsvecka väntar runt hörnet! Presidentval i USA. Möte med sockenrådet i Ingelstad. Studiebesök på Länsförsäkringar och Medborgarkontor med språkcafé i Lammhult. Omväxlande. Kör försiktigt!

Carin Högstedt

161106

#hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se