19. okt, 2016

hemlagad mat en utopi, bostäder utanför staden, levande landsbygd

41 ärenden på kommunfullmäktige igår. Så blir det när det månatliga mötet ställs in – som i september. Noll intresse igår från massmedias sida. Lugnt möte och – ovanligt i Växjö fullmäktige – tomma stolar från början till slutet. 2 SD och 1 MP hade inga ersättare på plats.

Bra beslut: ”Kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsen och byggnadsnämnden att inventera möjlig mark att bygga på, att mark köps in om nödvändigt, att det finns tomter och detaljplaner för byggande av såväl villor som hyresrätter och även trygghetsboenden”. Och det handlar om orterna och byarna utanför Växjö stad! Det är ungefär det som står i landsbygdsprogrammet (2013), men det har inte fungerat. Plötsligt har tomter saknats men efterfrågan funnits och det tar år att komma fram med detaljplaner etc. Nu finns ett tydligt uppdrag: Gör enligt beslutet! Reserv ska finnas och ingen paniksituation uppstå.

Dåligt beslut: Att säga nej till försök med tillagning av mat i egna hemmet istället för leverans av mat från centralköket. Testa att få maten lagad nära, den mat som vårdtagaren själv valt, få känna doften… Men, nej, nej – samtliga partier var mot detta försök, även (L) som har matgaranti på sitt program.

Klockan är nu nästan nio på morgonen och fullmäktigegruppen ska träffas för att skriva (V)äxjös Kommunnytt, redigera, trycka, distribuera, dela i Ingelstad och så är det distriktsstyrelsen ikväll. I morgon besök offentligt möte om landsbygdsutveckling i Ingelstad kl 18.30, Näckrosen, C-salen. Håkan Svenneling från riksdagen kommer. Ska bli roligt!

I all hast

Carin Högstedt

#hgstedt

#maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se