22. sep, 2016

Bluff eller storsatsning? kvarterskråkan, rastfadder, skolmat, Svenneling, Ehrenberg

Mellanlandar hemma en stund. Fjärde kvällen på raken jag ska på möte. Nu är det Kommunstyrelsens möte med folket, Söder Direkt 18.30 på Utvandrarnas hus. Det ska handla om Stationsområdet, Kvarteret Skärvet, trafik och planering. Stora frågor som berör många boende och arbetande i Växjös centrala delar och ikväll är boende på Söder särskilt välkomna.  Hoppas på dialog och inte ensidig information från kommunsidan. Som opposition har en något knepig sits, eftersom det inte ska vara debatt. Ska en påtala i mikrofon att det där håller inte vi med om. Vi i vårt parti ville istället göra så här? Det går ju inte att göra hela tiden! Men viktigt att vara där och lyssna!

Fick hoppa in som rastfadder idag på Sandsbro skola. Två faddrar hade fått förhinder. Härligt väder att gå runt på skolgården i. Vi var två blixtinkallade, som avslutade med skollunch, härligt god. Vi passade också på att göra ett studiebesök i det nybyggda huset med sex skolsalar i. Fint! Inflyttningsklart och bygget av kök och matsal är igång. Måltidspersonalen riktigt roliga att prata med. Nu ska de inte laga mat under köksbygget, mer än sallader och enklare saker. Maten ska komma från Katedralskolans kök under byggtiden. Sedan väntar ett förnämligt kök i Sandsbro om ca ett år. Träffade båda barnbarnen på skolgården. Trevligt avbrott i flygbladsskrivandet. (V)äxjös Kommunnytt är klart för tryckning och utdelning i alla kommunens hörn. Var inte särskilt inspirerad idag. Har så mycket jag ska planera, kolla, maila om, besvara, hålla reda på, läsa, skriva. Kände mig jagad under eftermiddagen, trött och gnällig. Blir inte bättre av att höra om regeringens förslag för att få ut så många flyktingar som möjligt så fort som tänkas kan. ”Inte tillräckligt”, säger moderaterna.

Temperatur runt 20 grader, sex fikon av lite storlek, många små. Kvarterskråkan har en lite släpande vinge, men klarar att flyga upp på taken och fjädrarna har blivit vackrare. Den klarar sig bra verkar det som.

Ser fram mot att V.s riksdagsledamot Håkan Svenneling kommer till Kronoberg 20-21 oktober. Han är talesperson i landsbygdspolitik. Och 9 november kommer Johan Ehrenberg till Växjö. Tankarnas trädgård ska arrangera och även om jag läser hans ledare i Dagens ETC ska det bli intressant att lyssna på honom live. Hans turné gäller klimatpolitiken. I Dagens ETC idag anklagar han regeringen för bluff. Klimatet blir utan storsatsning. En helsida om det som jag ännu inte läst helt och hållet.

I morgon mycket med utdelning av (V)äxjös Kommunnytt.

Carin Högstedt

160922

Carin.hogstedt@vaxjo.se

@hgstedt