17. sep, 2016

Kvällsbris, socialism, feminism, Hovmantorp, kråkan, Ola Salo och Per Tengstrand

Kvällsbris. Vi har altanen i sydöstligt läge. Tvärsöver sjön skiner solen. Knallblå himmel och enda bekymret är torkan. Lite vatten i sjön och torrt som fnöske. Sju små fikon på gång och ytterligare två paprikor. MEN det är höst och lönnen fäller blad. Ensam hemma. Maken L och fyra döttrar (ej gemensamma) på konsert med Ola Salo och Per Tengstrand. Jag förutsåg att jag skulle vara trött denna lördagskväll och följde inte med. Bra det även om det naturligtvis är en upplevelse med en konsert av dessa två lokala kulturella sensationer.

Jag ska däremot upp tidigt i morgon igen och delta i utdelningen av Elin Wägners ”Väckarklocka” till Män för jämställdhet. Tänker ta cykel till Kronobergs folkhögskola och lyssna på tre män som föreläser om jämställdhet. Ser fram mot det.

Bra dag i Hovmantorps Folkets Hus idag! Drygt 30 V-partister som deltog och lyssnade på bland andra Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot och partistyrelsen (V). Aldrig träffat henne tidigare. Hon gjorde det vi bett om – en genomgång av vår ideologi och ståndpunkter i olika ämnen. Dagen är ett led i att ”utbilda” de nya och intresserade av att engagera sig i politiken på region- och kommunalnivå i Kronoberg. Detta var steg 1. Sedan kommer steg 2 och 3. Nooshi var jättebra på att tala och lyssna.

Antal inlägg kvinnor och män noterades och resultatet var tämligen jämställt liksom sammansättningen av deltagare. Under Nooshis föredrag talade kvinnor och män ungefär lika, under Janna Tisjös om internfeminism fler kvinnor än män. Kritik finns för att inte ett tredje kön redovisas. Befogad.

Kvarterskråkan var här på morgonen och fick lite bröd. Vad jag förstår är den välkommen överallt och får lite att äta. Hoppas den dyker upp ikväll innan det är mörkt. Undrar var den sover om nätterna och om den känner sig trygg.

Carin Högstedt

160917

#hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se

www.carhog14.se