14. sep, 2016

Simtur, Pär Lagerkvists skola, PEAB, 25 km cykel, solenergi, Bibliotekets vänner, 1000 elever

Simtur i sjön idag, 14 september. Kan inte komma ihåg att jag badat så sent på året i Sverige tidigare.19-20 grader i vattnet, 23-24 i luften. Det är verkligen bra siffror. Om uppvärmningen och klimatförändringarna bara hade de konsekvenserna så vore det lugnt.

Cyklade så ut till Räppe och Brevik, där vi i kommunala gruppen (V) bjudit in oss till PEAB och VÖFAB och det stora skolbygget. Gamla Bergundaskolan läggs ner, rivs troligen och istället kommer bostäder förhoppningsvis. Ny skola-förskola byggs på andra sidan väg 23 och den ska hysa 1000 elever sammanlagt så småningom. Ännu har inga flyttat in. Fick information av projektledare Cecilia från PEAB och Ingvar från kommunala bolaget VÖFAB. Mycket bra info och guidning. Vi var sex från V-gruppen plus en lärare på Bergundaskolan, som fick en bra bild av vad som håller på att växa fram här i den tidigare skogen. Förskolan blir först färdig. Solpaneler, träbaserat delvis men vissa hus är betong.  Var lite skeptisk till vad vi skulle få ut av en byggarbetsplats, men det gav mycket på en timme. Cecilia imponerade! Så mycket att hålla reda på. Här arbetar ca 100 personer per dag om jag lyssnade rätt och hon har koll på allihop. I det här projektet de tre kvinnor och två män i ledningen. Hon har annars under de åtta år hon arbetat i byggindustrin bara arbetat ihop med män. Det här med kvinnor var en utmaning, sa hon. Rätt intressant!

I övrigt suttit hemma och skrivit förslag till (V)äxjös Kommunnytts framsida. Gick väl rätt bra. Svarat på ridtjejernas  artikel i Smålandsposten om Sydostleden idag. Partikamrat Örjan Mossberg skrev ett förslag som jag köpte direkt. Det är ju vår mening att hästar och cyklister ska kunna samsas! På andra håll i landet asfalteras en del av en led och en annan del sparas för hästar. Precis vad vi föreslår i vårt förslag till tekniska nämnden och kommunstyrelsen.

Bibliotekets vänner hade styrelsemöte igår. Vi gick igenom höstens kommande händelser och började prata om våren och nya idéer blommade. Kvällen med Bob Hansson häromsistens var en fullträff: Han var lysande, vi fick nya medlemmar, fullsatt och folk var nöjda.

Underskön kväll. Rejält trött efter ca 25 km cyklande. Solcellslamporna lyser nu 19.45. Det går snabbt mot mörka tider. Men än så länge varmt och utesittarväder utan filtar om benen.

Carin Högstedt

160914

Carin.hogstedt@vaxjo.se

@hgstedt

www.carhog14.se