10. sep, 2016

Växjö DFF, Ritah Kivumbi, Noaks Ark, fotboll, sensommarglädje

Ljuvlig kväll –ja, hela dagen en symfoni i värme, ljus och skönhet. När dimman lättade på morgonen så kom denna läckra sommardag fram. 18 grader i vattnet, men har inte badat.

Varit på fotboll däremot. Växjö DFF mot AIK. Partikamraten Eva-Britt Svensson och jag hade bestämt att se denna hemmamatch på ”Myran” och maken L hängde med. Vi var väldigt nöjda med att sitta i den stekande solen och lapa D-vitaminer under en spännande match, som vanns av Växjö DFF med 4 – 1! Alla fyra målen gjordes av Ritah Kivumbi, nr 10, en helt fantastisk tjej. Laget var alerta från början till slut. AIK var inte dåliga men Växjö mer på. Roligt! Ska bli mer av sådana nöjen. Jag är ju så sällan på Arenastaden att jag knappt hittar till rätt arena.

Gårdagen var lång. For hemifrån 5.50 och kom hem 20.00 för ett möte på fyra timmar drygt med styrelsen för Riksförbundet Noaks Ark. Trevligt sällskap med Malin Lauber, (S), som är min ersättare i styrelsen och nu kunde delta efter att årets stämma beslutat att även icke tjänstgörande ersättare får delta och resan betald. Även om motståndet varit hårt mot första att överhuvud taget ha ersättare, dels att Riksförbundet ska ersätta utlägg, så tror jag ingen ångrar besluten i dagsläget. Bra av Noaks Ark Småland-Halland att via motioner till stämman få igenom dessa förbättringar. Klart bra att som igår ha två nya (två ersättare där) och få fler perspektiv på frågorna. Intensiva diskussioner om organisation och andra aktuella frågeställningar. Flög upp till Stockholm för att hinna i tid till mötet, åkte tåg hem. Så skönt att sätta sig till dukat bord i visserligen mörker men mycket värme på altanen!

I morgon till Kalvsvik för invigning av vandringsled. Spännande. Den gångna veckan har varit synnerligen omväxlande och med höjdpunkter som Bob Hansson, utrikeskorrespondenter och fotboll. Och veckan är inte slut!

Carin Högstedt

160910

www.carhog14.se

@hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se