22. aug, 2016

Sandsbro skola, SAIK, fotboll, rastkompis, val 2018, kommunpolitik

Missade precis en regnskur, när jag cyklade hem för en paus. Åska i luften. Huvudvärk. Suttit i kommunhuset och skrivit annonser, en motion som troligen V och S lämnar in i morgon. Svarat på enkäter: vill jag vara med på regionlistan i val 2018? Vill jag vara aktiv i kommunvalet? Enklast att svara ja på allt. Det är ju under förutsättning att en är vid hälsa och liv samt har idéer om förändring med sig.

Väldigt trevlig start på denna dag. Klockan 8, Sandsbro skola. Vi rastfaddrar inbjudna att visa upp oss för de tre ettorna, som börjar klass 1. Fullt med föräldrar i klassrummen. Två nya rektorer där och presenterar sig. Vi rastfaddrar/kompisar är tio idag. Totalt är vi 20 ordinarie och tre ersättare (jag är ersättare). Vi säger något om vad vi gör på skolgården och visar våra västar. Det handlar om att lösa konflikter, plåstra om, prata med och skapa trygghet. Passar på att framföra att vi behöver vara fler. Nu går vi två och två mellan kl 11 och 13. Vi skulle behöva vara tre med så många barn, stor skolgård som inte går att överblicka, byggjobb för större matsal och kök. Utan tvekan bra skolgård med stor variation, men inte fri sikt från ett hörn till ett annat. Hoppas nya mor- och farföräldrar kommer till. Såg båda mina barnbarn som hastigast. De börjar klass 2 respektive 3.

Igår var det folkfest i Sandsbro. Härligt väder och fotbollscup på Sandavi. Fyra matcher spelade SAIK-flickor födda 08 inklusive barnbarn Kajsa. Vi var där, maken L och jag barnens farmor och föräldrar. De senare med diverse uppgifter. Flicklaget låg verkligen i! Överhuvudtaget var det en fröjd att se spelglädjen i lagen och hur de tröstade de som slog sig.

Strax tillbaka till kommunhuset för möte med kommunala gruppen. Mycket att besluta om. Om två år är det långt in i valrörelsen 2018 och till dess ska allt vara gjort, planerat, förberett, diskuterat, skrivet. Då ska det bara flyta på i rejäl fart. Alla vet precis sin roll och vad partiet tycker, tänker och står för. Åhnej, så är det inte! Det är inte heller pengarna som avgör. Men kanske entusiasmen, glädjen, samspelet i valledningarna? Ja, plus de allmänna valvindarna på riksplanet, som fortplantar sig till region- och kommunnivåerna. Jag väntar på vänsterkuling eller åtminstone bris.

Carin Högstedt

160822