19. maj, 2016

Brevlådor i mängd, flygblad, Brf Sågverket, engagemang i närmiljön, begränsat livsrum

Möte på hemmaplan ikväll. Bostadsrättföreningen Sågverket med drygt 40 lägenheter hade stämma och närvaron var god, allt gick snabbt och smidigt. Som sammankallande i valberedningen kan jag bara vara nöjd. Både kontinuitet och förnyelse. Måste konstatera att tillfrågade om uppdrag i styrelsen tackade ja och såg glada ut. Ingen övertalning. Och några sa nej, inte nu men längre fram. Alltså inga tvärnej och ingen brist på engagemang. Det känns väldigt bra. Maken L var ordförande för mötet.

Innan dess – i underbart väder – cykel till stan och så flygbladsutdelning på Storgatan. Vi fem partikamrater fick slut på bladen efter en timme, 300 ex. Många samtal. Så cykel igen hemåt och på vägen utdelning i brevlådor, ca 250 ex. Det är i områden som jag har ”adopterat” i många år. Igår var vi tre partikamrater som körde söderut i kommunen och fick ut 600 ex i Ingelstad, Tävelsås, Vikaholm. Men först produktionen av bladet, ”Växjös Kommunnytt”, inne på 37.e årgången. Kanske därför jag har ont i ett knä? Jag har varit med sedan starten.

Deltog också idag i ett styrelsemöte med Vänsterpartiet Växjö. Det kommer fram fler och fler innovationer i vårt arbetssätt, information och verksamhet. Facebooksidan sköts numera mycket bra. Vi använder SMS-utskick med påminnelser till alla medlemmarna. Bara några exempel. Ikväll utvärderade vi vårt deltagande i Växjö Pride, vårt prideseminarium med riksdagsledamot Hans Linde och 1 maj. Allt bra men kan bli bättre och vi ska börja förberedelserna mycket tidigare. Vi har kommit igång med inspelningar på Öppna kanalen. Både 1 maj och Hans Linde ligger där plus samtal om och referat från Växjö kommunfullmäktige. www.okv.se. Kan ses på webben oavsett var i världen en befinner sig.

Dagens ETC idag tänkvärd och läsvärd ledare av Andreas Gustavsson: ”Jag hoppas hon har sin kortaste klänning på festen”, om det absurda i att kvinnor/flickor ska akta sig för att klä sig på visst sätt för att undvika våldtäkter och hur hela livsrummet blir begränsat av riskerna för ovälkomna närmanden, hot, trakasserier och våldtäkt. Men vad krävs av män/pojkar? ”Det perspektivet finns inte” skriver Andreas. Det som krävs är att flickor är försiktiga, inte joggar ensamma etc. Men de potentiella förövarna? I en artikel i samma tidning berättas om att en argentinsk kvinna fått missfall och straffas med 8 års fängelse – för mord. Det är knappt en tror det kan vara sant. Det är en konsekvens av abortlagstiftningen, säger Amnesty.

Fredag imorgon och budgetmöte med S, regiongrupp och flygbladsutdelning på Dalbo torg. Sedan kommer tydligen polsk värme, upp till 25 grader enligt löpsedlar. Låter bra.

Carin Högstedt

160519