21. mar, 2016

Trafikplats Fagrabäck igen, trägolv, tillgänglighet, (V)äxjös kommunnytt

Igår eftermiddag ordförande för årsmöte med Elöverkänsligas förening i Kronoberg län. Ett hedersuppdrag i en liten förening, som kunde visa upp en innehållsrik verksamhetsberättelse och en föredömlig plan för det kommande året. Alltid trevligt att prata med föreningens medlemmar. Den här gången var årsmötet i Högstorps församlingshem, där jag aldrig varit tidigare. Högstorp är en stadsdel i Växjö.

Vaknade vid 4.tiden idag och kände mig utvilad. Steg upp kl 5 och halv 8 var jag på gång med KommunNyttsutdelning i stan. Härligt att få saker gjorda tidigt. Fick beslut igår på att vårt altangolv godkänns av styrelsen för vår bostadsrättsförening, tog idag kontakt med byggfirma och har redan fått löfte om hjälp med bygget om ett par veckor. Passar perfekt. Vad jag ser fram mot färdig altan och att plantera blommor! Ska sitta där i solstol dag efter dag… Nåväl. Satte mig i sinnet på att min ”göralista” skulle kortas idag och det har lyckats.

Nu till Vänsterpartiet Växjös styrelsemöte med nya styrelsen. Därefter till kommunstyrelsens dialogmöte på Campus. Ska bland annat handla om universitetet, näringsliv, studentboende, trygghet och kommunikationer till-från Campus.

Imorgon kommunstyrelsens arbetsutskott med bl a motion om enklare lösning än den storskaliga Trafikplats Fagrabäck. Förslag till beslut är avslag rakt upp och ner. Är (MP) med på det? I så fall behövs ju ingen second opinion, som de har föreslagit och fått bifall till. Det är ju bara en skenmanöver.

Carin Högstedt

160321