13. mar, 2016

Fyllerydsskogen, sagoskrivande, V Kronoberg, harmoni, ordförande

Gick faktiskt en timslång skogspromenad i Fyllerydsskogen, först utmed Toftasjön mot Fyllerydsstugan, sedan en sväng på stigar till Fyllerydsvägen och hem. Bra spänger nu över vattenfyllda delar i skogen, stabila och med nät på så det inte blir så halt. Friluftsfrämjandet kanske? Inte ett ljud av fåglar eller andra djur. Behövde verkligen röra på mig efter allt sittande igår (och alla andra dagar). Vänsterpartiet Kronoberg hade årskonferens, en välfylld heldag som avslutades med middag, som liksom lunchen var helt vegetarisk. Lite roligt att (MP) också var i Alvesta och hade årskonferens igår. De var i Folkets Hus, vi höll till på Rådmannen, privatägt konferenscentrum.

Vår konferens bestod av ett 30tal valda ombud från lokalorganisationerna plus den avgående distriktsstyrelsen m fl. Ombuden valde ny ordförande, Amelie Asp, Växjö. Ska bli roligt att följa henne in i verksamheten. Amelie har varit ersättare i styrelsen ett år. Jättebra att hon börjar nu och kan lära känna distriktet inför nästa valrörelse. I övrigt var det många omval och jag är fortfarande ordinarie ledamot.

Konferensens gäst var Hans Linde, riksdagsledamot, ursprungligen från Svedala i Skåne, där SD har ca 25%. Han berättade om livet i Svedala där hans föräldrar bor och om hur medborgarna (ett 60tal) engagerat sig i ett flyktingboende. Så kan ju hela samhället beskrivas: Å ena sidan ett hårdnande klimat med allt trängre asylrätt, å andra sidan ett civilsamhälle som engagerar sig till max och löser många problem. Numera bor Hans Linde i Göteborg. Han är talesperson i utrikespolitiska frågor. Vi tog mer än två timmar på oss att lyssna och ställa frågor om allt som rör sig: Otrygghet på landsbygden, nätbrott, Syrien, Nato, värdlandsavtalet, resurser till skola, vård och omsorg, 10 miljarder ska V få fram i budgetförhandlingarna med regeringen. Hans var en mycket balanserad, intressant och lyssnande bekantskap. Kände mig i harmoni med partiet. Över huvud taget en bra dag, 10 timmar från avfärd till hemkomst.

Här blev det ett avbrott för dotter med man och barnbarn kom. Dotterdottern och jag skrev en saga på datorn. Hon hittade på det mesta och jag skrev det mesta om den lilla tjocka blåmesen Burre. Kajsa jättenöjd. Det ska bli en hel serie om Herr Burre. Dottersonen mer avvaktande till sagoskrivande, men det kommer.

Nästa vecka är intensiv arbetsvecka. Imorgon kväll till Pilås (utanför Braås) för att ha stormöte med alla samhällsföreningar/sockenråd i Växjö kommun. 22 av de totalt 26 kommer att delta imorgon.

Carin Högstedt

160313