13. dec, 2015

Civil rights defenders, lussefika, avhysningar, Jonas och Mia, 17.30 måndag

Lugn söndag med uppsättning av ljusslingor utomhus och diverse politiska göromål. Besök av dotter och lussefika med barnbarnens pepparkakor, som finns i samma terrin som min farmor hade sina pepparkakor i, i salen i huset i Äshult. Solen skiner faktiskt men det är kallare, nere på nollan.

Imorgon är Jonas Sjöstedt och riksdagsledamoten (V) Mia Sydow Mölleby här i Växjö. De kommer till Växjö flygplats 9.30, hämtas och så kör vi ett program med många och en del dubbla inslag. När Jonas är på Ljuders nickelsilverfabrik i Hovmantorp besöker Mia Funkibator i Växjö. Jag är med på det mesta och träffar Vårdförbundet, Kommunal, Vision. De båda senare äter vi lunch med på Café REKOmmenderas, vegetariskt, fair trade, ekologiskt, socialt företag. Mia har möte med Republikansk föreningen i Växjö. Hon har varit ordförande för Republikanska föreningen i Sverige nämligen. Vi träffar föreningen Wadajir inom IOGT-NTO och mediafolk. Dagen avslutas med öppet möte med Jonas på IOGT, Vattentorget 1 i Växjö kl 17.30. Där finns även glögg och pepparkakor och Bergsbestigarna underhåller oss. Som sagt. Fullmatad dag.

 Hela veckan är för övrigt rätt packad förutom att det drar ihop sig till jul och det är mycket som ska fixas. Jag stressas inte av sådant. Tycker det är roligt helt enkelt. Har köpt Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj och ska njuta dessa under jul och nyår. Köpte dem, lånade inte, för jag räknar med att inte vara klar med alla tre, när vi åker på semester strax efter nyår, maken L och jag.

Ser i Dagens ETC från i fredags att Civil rights defenders, en organisation som jag stöder, har kommit med en nr rapport om de utsatta EU-medborgarna, ofta romer, i Sverige. CRD utgår från mänskliga rättigheters-perspektivet. Bra att någon utgår från det. Precis vad (V)s kommunala grupp i Växjö kommun kräver i en motion som behandlas i fullmäktige på tisdag.  Som det ser ut, så kommer den att avslås med stor majoritet. Men vi är inte ensamma i världen. Civil rights defenders är en seriös organisation som säger att man ska erbjuda alternativ vid avhysningar och att barn ska få gå i skola. CRD bildades 1982 och har sitt säte i Stockholm. Ska bli medlem omgående!

Carin Högstedt

151213