15. nov, 2015

Vårväder, broder G i Gasslanda, Sandsbro centrum en skamfläck, sextimmarsdag,

Vilken söndag! Härligt väder – som en fräsch vårdag. Maken L med broder G och jag tog en promenad genom delar av Sandsbro. Tittade bl a på var maken L och jag bott tidigare under våra 40 år tillsammans på denna plats på jorden. Broder G lite förvirrad av alla förändringar i Sandsbro på senare år. Han har visserligen varit här, men vi har nog inte varit ute och gått. Träffade trevliga människor på vägen. Fick inspiration till ny interpellation om det bedrövliga ”Sandsbro centrum”, som det fortfarande skyltas. Det är en byggnad som inrymt Konsum, post, skoaffär och pizzeria m m. Det är i gräsligt skick. Ska rivas och bli bostäder. Men när? Hittade en tidigare interpellation från 2 januari 2012 – om samma byggnad, förfall och förfulning. Samma sak nu men värre. Fönster krossade. Inget bra välkomnande till en i övrigt välskött förort till Växjö. Skrev en ny interpellation, som lämnas in imorgon.

I övrigt besök i Gasslanda, hos barn, svärson och barnbarn, som blev väldigt upplivade av broder G.s uppdykande. Han kunde ju stämma gitarren, spela och sjunga!

Nu lugn kväll med en liten sittning ute. Inte varmt men vackert. Förberedelser för många möten i veckan, till Stockholm, till Västervik och Växjö fullmäktige. V-motion om att testa sextimmarsdag på någon/några kommunala arbetsplatser bl a. Svaret hittills är att följa de försök som görs i Göteborg m fl platser. Jag som trodde Växjö kommun vill vara i bräschen i nytänkande. Nåväl. Det blir debatt på tisdag. Partigruppen har f ö haft en produktiv period vad gäller motioner.

Hoppas nästa helg kunna säga att köket är färdigrenoverat och inflyttat i!

Carin Högstedt

151115