14. nov, 2015

Urkopplad, Arkivens dag, Mackens vänner, simkunnighet åt alla, galen värld

Tack signaturen ”idrottslärare” för insändare idag i Smp! Välskrivet, klokt tänkt och från V är vi beredda att göra som du skriver: Koppla ihop skolans mål med simundervisning och insatser som sker på fritiden. Vi ska tänka i de banorna. Det är ju två nämnder som har ansvar för att barn lär sig simma och kunna njuta av vattenlek och bad. Alla barn. Därför vill vi genom en motion utreda möjligheterna att simskolor är gratis för barn. Växjö simsällskaps undervisning i simhallen vet jag som mormor att den är bra. Två barnbarn deltar och lär sig med proffsiga lärare. Men det kostar. För många är den utgiften för mycket. För övrigt behövs en ny simanläggning i Växjö!

Vi åt god middag igår kväll när maken L.s bror G dök upp. Han stannar till imorgon. Idag är bröderna engagerade vid Mackens mottagning av begagnade grejer vid infarten till återvinningscentralen på Norremark. ” Mackens vänner” bjuder på kaffe och pratar med folk, som kommer med saker som kan cirkulera vidare.  Maken L är sammankallande i nätverket Mackens vänner.

Jag var på Arkivens dag, också på Norremark, Kulturarvscentrum, som denna förnämliga verksamhet heter. Kommunarkivet hade gjort utställning, bl a om de första kvinnorna i politiken i kommunen/regionen. Och också om Jämställdhetskommittén, där jag var ordförande många år, en kommunal nämnd. Jag har massor med klipp från tiden och de ska arkivet nu få. En del har använts till utställningen. Passa på – Arkivens dag pågår på Sandvägen till kl 16.00! Kaffe finns och mycket roligt att se och höra om.

Skulle även gått på vernissage, en väns sambo, Ida Adler, från Skåne ställer ut på Sigma i Växjö. Men när det var dags var jag trött och sur på att vara helt utslagen från mobil och datorer. Fick igår ett meddelande om nytt lösenord och det funkade inte. Skumt över huvud taget. Jag byter ju lösenord själv när det är dags! Löste sig idag genom IT-tjänsteman. Hann dock köpa en ny kökslampa, arbetslampa. Den gamla är original 1987, lysrör med plasthölje där flugor brukar husera. Tror detta blir bra. Men elektriker måste till.

Lite smått och gott alltså för att förtränga den galna verkligheten, blod och död i Paris (också), meningslöshet. Hörde mig för igår om det behövs hjälp på ”evakueringsboendet”, det första etablerade i Växjö, som fylldes igår natt med ca 50 personer. Just nu tas kläder från Röda korset och volontärerna räcker, var svaren.

Carin Högstedt

151114