9. nov, 2015

Prövning på bilprovning, batteriladdare nödvändig sak, P-automater, info för SRF

Dagen började anständigt. Jobbade vid datorn hemifrån. Tyckte jag var konstruktiv och lite nytänkande. Istället för att vara sur på tidningen som inte hade min insändare med idag, så skickade jag ut den till andra media. Fram mot kl 11 körde jag så till Bilprovningen. Kom fram i god tid. Duktig flicka i tid. Kände mig lugn där jag satt och väntade på att bilnumret skulle komma upp på väggen. Enda anspänningen är ju att inte köra ner i hålet i golvet. Bilen brukar alltid gå igenom. Det har den gjort i tio år.

Numret kommer upp. Duktig flicka, tänker jag. Du kör inte ner i hålet. Jag startar… nej, det gör jag inte. Bilen startar inte. Alla lampor på instrumentpanelen blinkar som julbelysningar i trädgårdar. Så pinsamt. Jag kliver ur och vandrar in till den förvånade bilbesiktigaren. –Bilen startar inte, säger jag. Han hämtar batteriladdare och får igång bilen. Jag kör in och klarar hålet i golvet. – Händer det att någon kör ner i hålet? –Ja, och många är nära och alla är rädda, sa han. Kändes ändå skönt att höra. Trodde jag var ensam om denna ångest.

Allt går bra och jag kör in till kommunhuset. Finns ingen parkeringsplats på gården. Jag kör ut och ställer mig på zon1-plats framför kommunhuset, på gatan. Tänker att jag ändå ska testa om bilen startar igen. Det gör den inte. Likadant – blinkande julgran. Ser i framrutan att där sitter ett märke med ett telefonnummer till en firma som ska vara behjälplig i sådana här situationer. Duktig flicka har betalat för service och klistrat märke i framrutan! Jag ringer och någon svarar att de ska kontakta lokal service. Det ringer och om 30-45 minuter kan jag få hjälp. –Jamen, då betalar jag för parkeringen en timme och jobbar lite i avvaktan. Går över gatan till närmsta automat. Ser för sent att det är något konstigt. Jag har gått till månadskortsautomat. Får biljett till i december, om jag inte bryter. Går inte att få ut kortet. Jag accepterar. Kostar 450 kr. Nu har jag månadskort på en plats jag aldrig använder! Börjar tro att något förföljer mig denna dag. Detta händer ju inte.

Så ringer firman. De är på plats. Tar fram batteriladdaren. Meningen är att jag ska köra direkt till bilverkstad för troligen behöver jag ett nytt batteri. Lite skamset medger en firmaman att någon har glömt ladda batteriladdaren… De har en annan apparat med sig, men sladden räcker inte med mer än att bärgningsbilen parkerar bredvid min bil och därmed barrikaderar hela gatan. Nu går det bra och farsen är slut. Jag kör till verkstad och imorgon hämtar jag bilen.

Resten av dagen blev normal; möten och möten. Information för synskadade och kommunala guppen. Tog beslut om fyra motioner och en interpellation och ventilerade mycket annat.

Imorgon kommunstyrelsens arbetsutskott och på kvällen Trafikverkets informationsmöte om trafikplats Fagrabäck.

Carin Högstedt

151109