8. nov, 2015

Planering för Jonas och Mia, BG, trafikplats Fagrabäck 10/11, SRF

8,9 gr plus och sol efter regn och storm. Hemma efter styrelsemöte med Vänsterpartiet Växjö, ett extra för att planera en hel dag och kväll med Jonas Sjöstedt och Mia Sydow Mölleby, riksdagsledamot, vice gruppledare och ledamot i konstitutionsutskottet, 14 december. Det gick jättebra. Vi har ett program och har delat upp ansvaret för de olika inbjudningarna till fackliga organisationer, företag och mediapersoner m fl. På kvällen offentligt möte på IOGT, då Jonas talar och Bergsbestigarna sjunger och spelar. 14 december är mitt i Lussefirande med barn och barnbarn för många människor, men det är som det är och vi ser fram mot kvalité och inte bara kvantitet på offentliga mötet. Hoppas det går i lås med Ljuders nickelsilverfabrik i Hovmantorp, ett sedan länge arbetarägt företag, som nyligen fick pris för just det.

Bokade direkt Café REKOmmenderas, ett socialt företag, för lunchen. Blir väldigt bra.

Imorgon bilprovningen, information för SRF, Synskadades förbund, om hur en kommun fungerar och hur en kan påverka. Roligt. –Ja, bilprovningen är väl måttligt rolig, men brukar gå bra. Att informera om kommunsverige i allmänhet och Växjö kommun i synnerhet är roligt. Några mer interna möten imorgon också, som kommunala gruppen och dess arbetsutskott.

På tisdag kväll kl 18.00 har Trafikverket informationsmöte om Trafikplats Fagrabäck. Ska bli intressant att höra vad de kommer med! Det är alltså inget samråd utan ett infomöte. Vem som kan gå dit och lyssna. Musiksalen på Fagrabäcksskolan i Växjö, tisdag 10/11 kl 18.00.

Lugn kommande vecka som förhoppningsvis innebär att hantverkare som ska tapetsera och måla i köket kan komma just denna och inte nästa vecka, för då är det fullt.

Skrivit insändare om rivningen av Bergendahlska gården, BG, i Växjö centrum, som väckt mycken oro bland ungdomar som är där och repar, umgås och skapar musik och andra kulturella yttringar. Förslaget att riva för att bygga bostäder från kommunstyrelsens ordförande och byggnadsnämndens ordförande verkar totalt ogenomtänkt. Reaktionen från äldre, som mer eller mindre vuxit upp på BG är inte mild.

Carin Högstedt

151108