26. okt, 2015

Domherrar, Martha Sandwall-Bergström, Lilla Attsjön, stryka under, insändare

Två domherrar i utanför altanen igår! Idag kallt och knallrosa himmel vid sextiden.

Inget möte på förmiddagen. Hemma och läser tidningen Husmodern årgång 1955 inför morgondagens begivenhet i Galaxen på Stadsbiblioteket i Växjö. Där har Bibliotekets vänner en populärkväll med musik av Everts kvintett och små berättelser om populära författare  och böcker under 1930-40-50-talen. Jag har valt att säga något om följetänger i tidningarna. Det blir ett nedslag 1955, eftersom jag råkar ha den årgången, inköpt på auktion för en del år sedan. Och vilken tur jag har! Nummer 1 1955 innehåller en pågående roman/följetång av Martha Sandwall-Bergström. Allt faller på plats.  Hon är ju given i detta sammanhang! Andra författare som kommer att få presentationer är Sherlock Holmes, Mykle m fl m fl. Men musiken har främsta rummet!

Gjorde en kortare utflykt igår till dottern i Kårestad och dit kom även dottern i Eke. En kopp te, prat och så till Lilla Attsjön för promenad. Fåglarna är borta från den återuppståndna sjön. Till våren ska vi göra en rejäl tur med kikare och matsäck. De fina rastplatserna och fågeltornen är inbjudande.

Så mer än 500 sidor handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott imorgon. Kalla mig gärna konservativ, men det är inte bekvämt att läsa digitalt. Det är tidsödande och hämmande för komihåget. Papper är lätt att bläddra i fram och tillbaka, stryka under i, sätta frågetecken för. Det är mitt sätt att arbeta. Kan skriva mycket om detta, men svidande ögon borde räcka för att få kopiera.

Denna dag började med att skriva svar på en insändare i Smålandsposten av Folkpartiets Nils Fransson, som nu ansträngt sig (igen) för att hitta något att slå ner på i Vänsterpartiet. Verkligen skruvat! Lägger ut mitt svar, när det varit publicerat.

Nu till stan och kommunhuset för att ha kommunstyrelsens samverkansråd med tillgänglighetsrörelsen. Fullmäktiges majoritet, alla partier utom S+V, antog en ny organisation från 1/1 och avskaffade alla samverkansråd utom två. Innebär det att nya ledamöter ska utses 1/1 i kommunstyrelsens råd, det enda som är kvar i samma form? Eller? På dagordningen har vi förslag till nytt mångfaldsprogram. Det återkommer jag till.

Ikväll är det ett seminarium om den pågående sexualbrottskommitténs tankar kring samtyckeslagstiftning bl a. Eva-Britt Svensson (V) sitter i den kommittén och ska informera hur tankarna går. Det är ett samarrangemang V+S och äger rum i Galaxen i Stadsbiblioteket i Växjö kl 18.00.

Carin Högstedt

151026