23. okt, 2015

Text

Trollhättan ligger som ett filter över verkligheten. Så mycket hat som lagras i vissa människor idag. Råkade läsa ett kommentarsfält till en artikel om avhysningen av palestinier i Malmö. Klockrent budskap från den ena efter den andra: Skjut dem! Sedan gör vissa människor just det. Mördar på rasistisk grund. Och åstadkommer en oro, ängslan, sorg i mängder med barn och föräldrar. Just igår hämtade maken L och jag glada barnbarn på Sandsbro skola. Skulle tro att de idag pratar om händelserna igår i Trollhättan på skolan. BRIS hade extraöppet. Det är bra.

Hör att det finns en uppgörelse mellan blocken om flyktingmottagningen; dock är inte SD med och inte heller V. Skulle tro att tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) ingår i uppgörelsen. Det är i så fall rent kontraproduktivt om en vill ge människor trygghet, utbildning och arbete. Hoppas jag har fel.

Kommunstyrelsens ordförande (M) i Växjö kommun idag i insändare om flyktingmottagande, som svar till sin motsvarighet i Uppvidinge kommun: ”Åke, låt oss istället vända oss till regeringen och riksdag för att de skall betala vad det faktiskt kostar för kommunerna”. I samma tidning från ordföranden i nämnden för arbete och välfärd (M) i Växjö kommun: ”Det är ett ansträngt läge men vår beredskap är god. Vi fortsätter hålla hårt på ekonomin och den statliga ersättningen täcker våra utgifter”. Och över alltsammans ligger 120 milj kr och skvalpar, statliga bidrag till flyktingmottagandet, som inte använts under de senaste åren utan bunkrats.

Det blir mycket motion idag. Cyklat runt med (V)äxjös Kommunnytt i del av Sandsbro. Tar ett par bostadsrättföreningar på vägen till stan och sedan regiongruppmöte. Blåser men vackert väder.

Carin Högstedt

151023