22. okt, 2015

Maqt, KNytt, osagt, barnbarn

Blev lång arbetsdag igår också. Men bra. Vi var några ur KommunNyttsredaktionen som jobbade fram texter till framsidan på bladet, redigerade, korrläste hundra gånger, tryckte 600 ex och sedan åkte till Vikaholm, Tävelsås och Ingelstad och delade i brevlådorna. Meningsfullt. Den information från kommunpolitiken vi förmedlar till medborgarna finns inte någon annanstans. Självklart är det skrivet ur V-perspektiv, men vi anstränger oss att vara sanningsenliga till max. Väl hemma var det dags för distriktsstyrelsen. (V)äxjös kommunnytt finns på www.vvaxjo.se och delas idag på Storgatan i Växjö från 11.30 tills bladen är slut. 300 ex brukar ta 1,5 timmar.

Ser att vi nu är tre V-partister på bloggen www.maqt.se. Bra! Jag har lite svårt att hinna skriva ytterligare blogg, men tycker initiativet är gott och ska ligga i men inte överanstränga mig. Maktbloggportalen handlar om politik och är öppen för kvinnor att skriva i. Mina bidrag kommer att handla om jämställdhet och jag ska dela med mig av mina erfarenheter från politiken och framför allt jämställdhetsarbetet i både politik och det ideella föreningslivet. Det är mest positivt – annars skulle ingen hålla på – men inte alltid. Till exempel har jag ända sedan fullmäktige i tisdags ältat och ältat det jag borde sagt, men inte gjorde. Helsicke också. Jag har ju ändå en viss erfarenhet.

Nu till stan och möta folket på Storgatan. Sedan antingen en tur ut i kommunen med blad eller hämta barnbarn på fritis tillsammans med maken L. Barnbarnen är prio 1.

I all hast

Carin Högstedt

151022