17. okt, 2015

Moderatstämma, Ingrid, maqtblogg, KNyttskrivande

Ägnat hela dagen hittills åt att skriva texter. Först en ledare till (V)äxjös Kommunnytts baksida, så en blogg till maqt.se. Nu blir det snart en paus, för maken L och jag ska gå på bio och se Ingrid. Den går nu på eftermiddagen. Ska bli skönt att insupa denna film, som jag är övertygad om är helt i min smak.

Igår hade jag lunchmöte med Elli på Noaks Ark. Åt på vegetariska caféet på hotell Esplanad. Diskuterade kring senaste protokoll från Riksförbundet och kommande styrelsemöte. Sedan till tandläkaren – på tisdag till röntgen på sjukhuset för att utröna vad som är problem med en tand – och så träff med äldsta dottern. Vi köpte kläder! Japp. Det kan en lugnt säga. Gick jättebra. Hann tyvärr inte med höstmarknaden på Stortorget. Marknader är roliga! Och sig lika i olika länder.

Lyssnar från och till på moderatstämman. Nyss var det diskussion om välfärdsfrågor; HBTQ, föräldraförsäkring, jämställdhet. Intressant. En ung tjej talade för individualiserad föräldraförsäkring. En annan dömde ut begreppet ”pappamånad”. Med rätta. Det bygger på den traditionella familjekonstellationen.

Snart dags för Anna K-B.s stora tal.

Carin Högstedt

151017