2. okt, 2015

Lammengatan, potatis, simskola för alla, kvinnofrukost Öjaby

Hemma efter dagen på Lammengatans hemvård i Lammhult. Givande! Åkte med på två turer hem till medborgare med hemtjänst; en i Berg med omnejd och en inne i Lammhult. Alla var förvarnade om att jag skulle komma på besök och alla var positiva. Åkte sedan med på en tur inne i Lammhult, som kom med middagsmaten och även servade med annat. Middagen kommer från Växjö och är kyld. Ska värmas i mikron. Många beska kommentarer om potatisen. Det visste jag innan, men bekräftades gång på gång. Ska återkomma till mina lärdomar denna dag, om mat och annat. Mycket givande och stort tack för mottagandet till personalen! Rent generellt var vårdtagarna i mycket bättre kondition än jag hade föreställt mig. Ska fortsätta och göra en dag inne i Växjös hemtjänst plus ett rejält besök på storköket Älgvägen.

Vaknade tyvärr klockan 3.00 i morse och det är väl tidigt även för en morgonpigg typ. Trött och ska slafa tidigt för att imorgon pigg och nyter infinna mig i Öjaby församlingshem och prata om Kvinnojouren Blenda. Vacker kväll och härlig brittsommar.

Ser att kultur- och fritidsnämnden beslutat att ”ställa sig positiva till förslaget i motionen inlämnad av Håkan Frizén (V) och Carin Högstedt (V) och uppdrar åt förvaltningen att ta fram förslag på avgiftsfri simskola för barn och ungdomar och att beräkna kostnaderna för en fullt ut skattefinansierad simundervisning.” Plötsligt händer det! V-motion om gratis simskola har hittills fått bra respons. Viktigt att alla barn får lära sig simma.

Carin Högstedt

151002