14. sep, 2015

Dubbelbuss för två, bibblan, tillgänglighet, Noaks Ark, anhörigvård

Klev på dubbelbuss 8.05 i Sandsbro idag. Jag och en yngling. Vi åkte hela vägen till Stortorget utan att någon mer steg på. Hade kunnat rymma många pensionärer till halva priset och det hade varit en förtjänst, i gemenskap, trivsel och plånboksanpassning. Växjö kommun har behandlat åtskilliga medborgarförslag om gratis alternativt billigare bussbiljetter på lågtrafiktid. De har alltid fått nej från de borgerliga och från S, V och MP har vi ofta sagt att vi vill halvera priset. Osökt kom jag att tänka på detta under färden till stan. Så mycket buss och så lite folk. Hoppas det var en tillfällighet.

Jobbat undan och även varit hos frisör, lånat böcker på biblioteket (lånat inte köpt) och således börjat avverka vissa löften. Imorgon får bli första vegetariska dagen – två dagar per vecka har jag lovat. Inte svårt eftersom jag har så ont i en tand att jag inte kan tugga. Hann  inte med tandläkaren idag.

Möte med samverkansrådet med tillgänglighetsorganisationerna idag. Eva (C ) är bra ordförande. Vi diskuterade kommande mångfaldsprogram, brandsäkerheten i kommunhuset och sammanträdesrummen på femte våningen, när många rullstolsburna är på möten. Blev lite förvirrade av olika info om vad som gäller. Ska successivt flytta sammanträdena med samverkansrådet till första våningen, markplan.

Ikväll styrelsemöte med Noaks Ark. Det är riksförbundsmöte på fredag och jag ville ha råd beträffande två frågeställningar. Det fick jag! Min magkänsla sa mig att jag bör agera och styrelsen var verkligen tydliga och höll med.

Planeringen för Refugees welcome går bra! Det blir häftigt, onsdag, Växjö, Storgatan mitt i stan, Speakers corner, kl 17.00. Vi äro tusenden hoppas jag!

Imorgon arbetsutskottet och sedan fullmäktige. Full dag och kväll med mycket att plädera för och diskutera. (V) får igenom ökat stöd till anhörigvårdare. En seger.

Carin Högstedt

150914