12. sep, 2015

Brommaflyget, Sverigeförhandlingarna, Refugees welcome, hyresrätter som blir bostadsrätter

Tragglat med handlingarna till extra kommunstyrelse och arbetsutskottet. Jon Malmqvist (KD) har lämnat en skrivelse till kommunstyrelsen om för låga priser när hyresrätter blir bostadsrätter. Så fort köpet är genomfört blir bostadsrätter till salu för mycket mer än de kostade. Lättförtjänta pengar om en har mage. Fick mail häromdagen att det delas ut lappar till hyresgäster om att en omvandling till bostadsrätt betyder trevligare och snyggare bostadsområde och att det går att göra ombildningen under marknadsvärdet. Det är konsultfirma som delar ut dylikt. Har inte sett lappen själv men fått det verifierat av andra hyresgäster. Detta är alltså kommunala bostadsbolag som står bakom genom inhyrd konsultfirma! Bra att få upp frågan på dagordningen.

I övrigt mycket om Sverigeförhandlingarna omkring höghastighetsbanor och om nerläggningen av Bromma flygplats. Det senare kommer inte ifråga, om landsorten får bestämma. Det är säkert bra tänkt av stockholmarna att bygga bostäder på Bromma, men kom med ett fullgott alternativ till flygplatsen först! Som läget är nu får inte allt Brommaflyg plats på Arlanda. Och ibland flyger vi från Växjö och andra platser till Stockholm. Så först ett bra alternativ för flygen till Bromma. Kanske höghastighetståg??? Sedan är saken i ett annat läge.

Följer Vänsterdagarna i Malmö via sociala media. Mycket folk där, 1 100 tror jag. Bra att barns och ungas hälsa får ett lyft genom 280 milj kr per år i tre år, till ungdomsmottagningar bl a. Kanske kan vi slippa tragiska nyheter om unga som sökte vård, inte fick någon och begick självmord eller annat elände. Egentligen är det hemskt vilken ekonomisk press som lagts på offentlig sektor under en rad av år. Jämfört med behoven. Bra att regeringen lyssnar på (V) och att det partiet väljer att skapa resurser till vård, omsorg om barn och unga, skolan m m.

Höstblåst ute. Lugnt i kväll. Var hemma hos barnbarnen en stund i eftermiddag på fika och spelet ”Den försvunna diamanten”.

Har stulit mig lite tid för att fördjupa mig i vissa byar i släktforskningen den senaste veckan. Det är byar i Vena socken: Blaxhult, Telleryd, Alsarp, Junnarp. Verkar som släkten försvann tidigt från Junnarp genom flytt till Amerika. Inte färdig ännu. Det är farmors sida där det är djupa rötter i Vena socken.

Carin Högstedt

150912

PS Glöm inte att dela på facebook och twitter när du ser marknadsföring av REFUGEES WELCOME! Onsdag 16/9 kl 17.00 centrala Växjö, Speakers corner, Storgatan! Vi ska bli tusenden!