10. sep, 2015

APA, Noks Ark, Kristina Ohlsson, Refugees welcome

Hemma tidigt. Skönt för jag är rejält snuvig. Bänkat mig ute med många tidningar att läsa och slutet på mycket bra deckare: Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Ser att det finns fler böcker av henne som jag inte läst. Till bibblan. Ska ändå dit imorgon på ett seminarium om mat och klimat, som Växjö kommun arrangerar. Fantastisk kväll. Kluckkluck från sjön, sol på andra sidan, tyvärr inte både morgon- och kvällssol på vår altan… I bakgrunden ljud som antyder fotboll på Sandavi.

Kom nyssens hem från besök på Araby Park Arena (APA). Några från kommunala gruppen var där för ett år sedan. Då sa nya chefen att kom tillbaka om ett år så… Och det gjorde vi, åtta personer. För er som inte känner till Växjö så är Araby miljonprogramområdet med vissa problem och APA är ett relativt nytt allaktivitetshus med plats för kultur och idrott ute och inne. Vi pratade ikväll om hur sommaren har varit. I media har det sagts ha varit lugnt. Det bekräftades. Ca 1000 besök i snitt per dag, åtta anställda, lite extra resurser och samverkan har präglat sommaren. Finns önskemål om café och bibliotek. –Precis, sa jag. Hade S+V+MP vunnit valet hade vi varit igång med det. Finns enkla lösningar på att bygga ut. Kanske finns inom de borgerliga partierna intresse av detta? Dumt att inte kolla.  Noterade att ca 80 tjejer/kvinnor spelar fotboll, ca 45 dansar zumba varje vecka! Fler tjejer än killar spelar fotboll. Vi lämnade med vissa idéer i huvudet och med en känsla i maggropen att det går framåt med verksamheten. APA – en rätt satsning! Nästa stadsdel att ta itu med är Teleborg. Där behövs först och främst ett medborgarkontor.

Träffade Noaks Arks verksamhetsansvariga på lunchen och gick igenom handlingarna till nästa fredags styrelsemöte i Stockholm och seminarium på lördagen. Blir ett jobbigt styrelsemöte känner jag på mig. Men väl förberedd så…

Ska ta itu med dagens post. Måste bestämma hur gå vidare med manifestation för flyktingar, Refugees welcome i Växjö.

Carin Högstedt

150910