29. aug, 2015

Brevlådor, på stan, höghastighet, stollerier, tack!

Uppe tidigt idag och åt en rejäl frukost ute som vanligt. Läste tidningar. Diskade. Drog iväg på cyklen till ett bostadsområde med (V)äxjös Kommunnytt. Bostadsrättsförening. Trevliga människor. Har gått här i många år och alla vet vad jag håller på med. Så till partiexpen och fyllde på medhavd termos med hett vatten och packade socker och lite annat. Så till Storgatan där kamraterna satt upp bord och beachflagga. I två timmar var vi där och delade Knytt som vi kallar flygbladet lite kärvänligt. Bitvis sol, inget regn, bra med folk (lönehelg). Lite andra människor än de onsdagar vi är här med blad. Turister passar på att fråga om vägen hit och dit. Trevligt. Även (M) och  (KD)  ute idag.

Vi blev av med första högen blad och fick trycka nya. En sådan här dag ska det vara färg och vikta blad. I brevlådorna stoppar vi svartvita A4. Väldigt mycket positiv respons denna dag! Vad framförde folket då? Ett axplock som jag upplevde: Bygga nytt kommunhus och göra om det gamla till bostäder. –Stollerier! Höghastighetsbanan. – Underhåll de nuvarande järnvägarna först! Tack för att ni ordnade mötet om Fyllerydsskogen och trafikplats Fagrabäck! En slickar i sig. Mycket roligt, många frågor.

Så hemåt och det via ett annat bostadsområde, Ponderosahusen i folkmun, där jag stoppar blad i brevlådorna. Börjar bli mör i benen av allt hoppande på och av cyklen. Kommer hem och där står hägern i alla sin glans på flotten en bit ut i Toftasjön. Inga andra fåglar verka jaga bort hen längre.

Nu kväll och solen skiner. Ska njuta och skjuta upp allt som ska göras till imorgon.

Carin Högstedt

150829